Nye Nissan Qashqai

Ikke sett på maken

I dag ruller nye Nissan Qashqai ut på norske veier. Diesel er ut, hybrid inn og en e-Power-modell, som drives av en elmotor, men som ikke skal lades, er den mest spennende.

BARE HYBRIDER: Nye Nissan Qashqai får bare hybriddrivverk med en kombinasjon av bensin- og elmotor. På e-Power-utgaven er det en elmotor som driver forhjulene, mens bensinmotoren bare sørger for å lade batteriet med strøm. Foto: Nissan
BARE HYBRIDER: Nye Nissan Qashqai får bare hybriddrivverk med en kombinasjon av bensin- og elmotor. På e-Power-utgaven er det en elmotor som driver forhjulene, mens bensinmotoren bare sørger for å lade batteriet med strøm. Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2007 har Nissan Qashqai vært en av de mest populære SUV-ene i Norge. At Nissan nå kutter ut dieselmotoren, er kanskje ikke så merkelig. Flere bilprodusenter, inkludert Volvo, har annonsert at de vil gjøre det samme. Alle modeller av Qashqai kommer nå med en eller annen form for bensin-hybrid drivverk.

De bilene som nå er på plass, er såkalte mild-hybrider, med en liten elmotor og et lite batteri, som blant annet skal hjelpe til under akselerasjoner og bidra til å senke forbruket. Hovedmotoren er en 1,3 liters på 140 eller 158 hester som går på bensin.

Har ikke sett maken

Billigste utgave koster fra 356 900 kroner. Den har forhjulstrekk og manuell girkasse. For å få automatgir må du velge den største motoren. Med firehjulstrekk i tillegg starter prisen på 451 500 kroner.

Den mest spennende Qashqai-varianten kommer imidlertid ikke før tidlig neste år. Den får navnet e-Power, har en 1,5 liters bensinmotor som lader et batteri, som igjen gir strøm til en elmotor på 190 hester, som driver forhjulene på bilen. Bensinmotoren har med andre ord ingen ting med framdriften til bilen å gjøre, kun lading av batteriet. Konkurrenter som Toyota Rav4, har et hybridsystem der bensinmotoren både lader batteriet og driver hjulene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.