Ikke slurv med dekksjekk

Nordmenn slurver med dekksjekk.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinterdekk skal ha en mønsterdybde på minst 3 millimeter på den mest slitte delen av dekket. Dette er det bilførers ansvar å sjekke før han eller hun legger ut på veien. Men her er unnlatelsessyndene mange.

I en undersøkelsen utført av Norstat for Storebrand, kommer det frem at mange norske bileiere slurver med dekkene. Menn og kvinner i Midt-Norge ser ut til å være flinkere med sjekk av sine vinterdekk enn menn og kvinner i Oslo.

- Brudd på de lovpålagte sikkerhetsforskriftene for vedlikehold av bil kan føre til avkorting i erstatningen, sier informasjonssjef i Storebrand, Gro Elin Hansen. Det kan føre til at hele eller deler av regningen i stedet går til bileier.

- Da går regningen i stedet til bileier, påpeker Hansen.

Les også: Hva koster nye vinterdekk?

Dyrt å ikke sjekke

Har man dekk som ikke holder standarden kan det bli dyrt. Forsikringsselskapene kan sjekke mønsterdybden på dekkene hvis du har vært ute for et uhell. Hvis det viser seg at du har slitte dekk som ikke er innenfor rammene kan du i verste fall måtte ende opp med å dekke hele regningen selv.Les også: Hva slags vinterdekk skal jeg velge?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer