Ikke spis dette mens du kjører bil

Enkelte typer mat forårsaker oftere trafikkulykker enn andre.

Kanskje ingen god idé å gjøre dette samtidig som du manøvrerer deg fram i trafikken... Foto: colourbox.com
Kanskje ingen god idé å gjøre dette samtidig som du manøvrerer deg fram i trafikken... Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er kanskje en av dem som halvvåken gumler i deg en muffin mens du snegler deg fram i morgenrushet? Og du har kanskje også opplevd å miste overblikket i trafikken fordi du bare måtte ta en slurk av den deilige doble moccaen du kjøpte med deg?

Det går som regel fint, men noen ganger går det dessverre også galt. Og selv om det som oftest kanskje ikke ender opp med noe mer enn et par riper i lakken, kan det potensielt være livsfarlig. Det skal nemlig så lite til - hvis du er uoppmerksom i bare et lite sekund, kan det hende at du ikke legger merke til det grønne lyset som plutselig skiftet til rødt, eller fotgjengeren som akkurat gikk ut i veien.

Les også: Irriterer du deg over folk som kjører for sakte?

HER ER VERSTINGLISTA

Fri.dk og insurance.com har satt opp en liste over det verste du kan spise mens du er ute og kjører:

 • Kaffe: Mange av oss starter dagen med en deilig kopp kaffe – gjerne i bilen. Problemet er at den er varm, og at den kan søles ut. Og det er ikke så deilig.

 • Pizza: Av en eller annen grunn får man ofte ting på pizzaen som man egentlig ikke har bestilt. Men ikke begynn å plukke det av mens pizzaen ligger i esken på setet – det kan gå galt.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer