Test: Audi SQ5 TDI

Ikke sprekere, bare gjerrigere

Ja, den bruker mindre drivstoff. Men den er ikke verdt bokstaven S, av den grunn ...

AUDI SQ5 TDI: Modellen har vært på markedet siden 2016, men har ikke tatt av i Norge, på grunn av mangel av ladbar hybrid. Dieselen SQ5 betegnes som foreløpig toppmodell, med sine 347 hester og den eneste med seks sylindre. Foto: Audi
AUDI SQ5 TDI: Modellen har vært på markedet siden 2016, men har ikke tatt av i Norge, på grunn av mangel av ladbar hybrid. Dieselen SQ5 betegnes som foreløpig toppmodell, med sine 347 hester og den eneste med seks sylindre. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andre generasjon Audi SQ5 er på plass og vi må spørre oss om det samme som vi gjorde da vi testet den første. Er den verdt bokstaven S? Når vi trykker på startknappen fylles øregangene av en fyldig V8-lyd. Dette virker lovende allerede.

Audi Q5 er blitt mer voksen og stiligere enn forgjengeren. Vi har latt oss imponere over hvor moderne den virker i forhold til konkurrentene. Den føles nesten en klasse opp.

To skjermer

Den mangler bare de tre skjermene i interiøret, for å tilhøre Audis ypperste klasse. Nå sorterer den sammen med A5 og nedover, uten at det er noen nedtur for oss som liker knapper å betjene på klimaanlegget.

Tvert imot får den de fleste konkurrenter til å se håpløst gammeldagse og billige ut.

Spenningen er absolutt til stede når vi nå endelig skal teste S-versjonen. Det sportslige valget. Ulven i fåreklær. Kun diskret forandret utvendig, men med saftig power som ingen vet om, så sant de ikke vet om den «hemmelige» S-kombinasjonen.

Avansert

Ser man på spesifikasjonene bør dette bli en herlig dag i områdene rundt Frankfurt, i test-ruter som inneholder både frifart og vanlige veier med rikelige sving-kombinasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer