Ikke svindel

Nå får mange denne e-posten, men du kan ta det med ro.

UNDERSØKELSE: Statens vegvesen sender nå ut en e-post til mange nordmenn. Foto: NTB
UNDERSØKELSE: Statens vegvesen sender nå ut en e-post til mange nordmenn. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det flommer over av diverse svindelforsøk fra både private og statlige aktører, og mange har dermed opparbeidet seg en sunn skepsis til det som ramler inn i mailboksen eller som SMS på telefonen.

I disse dager vil mange få invitasjon til en spørreundersøkelse fra Statens vegvesen som handler om kunnskap om bruk av førestøttesystemer hos førere av nye biler.

Det melder etaten selv på sine nettsider.

I forkant av dette opplyser de både om hvordan e-posten fra dem vil se ut og hvem som er avsender.

SER SLIK UT: Statens vegvesen legger både ved bilde av hvordan e-posten ser ut og hvem som er avsender når de nå skal sende ut spørreundersøkelse. Statens vegvesen/skjermdump
SER SLIK UT: Statens vegvesen legger både ved bilde av hvordan e-posten ser ut og hvem som er avsender når de nå skal sende ut spørreundersøkelse. Statens vegvesen/skjermdump Vis mer

Den teknologiske utviklingen gir mange muligheter for bilførerne, men kan også by på sikkerhetsutfordringer knyttet til bruk og tilpasning av ulikt utstyr. Undersøkelsen søker innsikt i potensielle risikofaktorer knyttet til førerstøttesystemene ved å spørre førerne selv om hvordan de opplever egen bruk av disse.

SUPER FOR FOLK FLEST: Hyundai Kona er bilen for folk flest. Den har alt det vi trenger av rekkevidde, plass, kjørekomfort og utstyr til en god pris. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

Resultatene kan blant annet bli brukt som innspill til regelverksutvikling, opplæring av forhandlere, informasjonskampanjer og i føreropplæringen.

- Undersøkelsen er et svært viktig grunnlag både for vår vurdering, utvikling og implementering av målrettede tiltak for å bedre trafikksikkerheten, sier Kirsti Huserbråten, seniorrådgiver for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

Alle opplysninger som samles inn gjennom undersøkelsen vil bli behandlet konfidensielt. Rapportering og ferdige data vil verken direkte eller indirekte kunne koples til enkeltpersoner.

De som inviteres til undersøkelsen vil motta denne på e-post.

Statens vegvesen opplyser videre at avsender er Statens vegvesen og at invitasjonen til å delta sendes ut fra e-postadressen: undersokelse@surveys.kantarpublic.com

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer