Ikke til å kjenne igjen

Sannhet med modifikasjoner, riktignok. Man drar igjen kjensel på Citroëns dyptliggende særegenhet.

Foto: Citroën
Foto: Citroën Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i februar i år overvar vi noe som nærmest kan karakteriseres som en innvielsesseremoni i Paris. Nederst i Champs-Elysées avduket det tradisjonsrike bilmerket Citroën sin nye logo.

Gjenfødt bilmerke

Men det som skjedde var mye mer enn det. Logo-endringen var en ting; det at det ble annonsert en ny "DS"-modellrekke en annen (Vi fikk se et første glimt av den første nye DS-modellen). Det som ble annonsert, og som etterhvert viser seg utvilsomt å ha rot i virkeligheten, var en grunnleggende gjenfødelse av merkevaren Citroën - med dertil hørende symboler.

Nye ambisjoner

I desember 2005 kjørte vi merkets nye flaggskip, den gedigne krysseren C6 - som dessverre er bortimot ukjent på det norske markedet. Da gikk det opp for oss at noe var i gjære. Ambisjonsnivået var ikke til å ta feil av. Det er bare få år siden det faktisk ble diskutert å legge ned hele Citroën, men nå var det tydelig at vi hadde med et bilmerke med tro på fremtiden. Utfordringer: Dyrke en særegenhet man forventer fra Citroëns side og samtidig holde tritt med utviklingen hva kvalitet, markedsføring og kundeservice angår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer