Ford Mustang Shelby GT500

Ikke til Norge!

Det europeiske markedet går glipp av den mest potente Mustangen til Ford.

KOMMER IKKE: Heftige Ford Mustang Shelby GT500 kommer ikke på det europeiske markedet. Video: Ford Vis mer
Publisert

Den kjedelige nyheten er offisiell, skriver flere internasjonale medier: Mot formodning går Norge og Europa glipp av den kraftigste, lovlige Ford noensinne - sportsbilen Mustang Shelby GT500 - den heftigste av alle Mustangene. Dette begrunnes i strenge europeiske utslippsregler.

Dette sees likevel på som en overraskelse, da Mustang har gjort det stadig bedre på det europeiske markedet de siste årene. Ifølge motornettstedet gtspirit.com rapporterte Ford om 27 prosent omsetningsøkning i Mustang-salget i første kvartal.

Sjekk også ut listesaken med historiens heftigste Mustanger.

Kraftig pakke

Fra og med 2021, med innfasing allerede fra 2020, blir bilprodusentenes utslippskrav strengere i EU og EØS. I 2021 skal det gjennomsnittlige CO2-utslippsmålet for nye biler være på 95 g/km, med et tilsvarende drivstofforbruk på om lag 0,41 l/mil (bensin) og 0,36 l/mil (diesel).

Det er liten tvil om at Ford Mustang Shelby GT500 vil overskride disse målene ganske så betydelig, da det ligger en heftig 5,2 liters V8-motor under panseret. Dette tilsvarer 760 hester og 847 Nm dreiemoment:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer