Ny elektrisk Renault 5

Ikonet tilbake som elbil

En overraskelse fra Renault.

SPORTY: Renault er en av flere produsenter som ser tilbake i tid når de skal lage biler med fremtidens drivlinjer. Foto: Renault
SPORTY: Renault er en av flere produsenter som ser tilbake i tid når de skal lage biler med fremtidens drivlinjer. Foto: Renault Vis mer
Publisert

Renault har med modellen Zoe vært en av de store aktørene på elbil i Norge en årrekke og har, som alle andre bilprodusenter, lagt store planer for elektrifisering i årene som kommer.

Men en nytolkning av Renault 5, som tok verden med storm i 1972 og som var med oss i to generasjoner til 1996 til den ble avløst av Clio, var ikke en del av planen, skal vi tro toppsjefen Luca De Meo.

– Dette er sånt som skjer i en organisasjon som tør å satse, sa De Meo under presentasjonen.

Bilen skal ha blitt til på grunn av designere som lekte frem og tilbake og ble til i løpet av det siste halvåret. Nå er den i produktplanen og skal komme før 2025.

Retro

Den følger trenden blant elektriske småbiler som har en tendens til å lete tilbake til røttene. Mini, Fiat 500, Honda E, Peugeot e-208 og etter hvert VW Buzz er andre eksempler på elektriske nytolkninger av gammel design – og det kommer flere.

Blant annet fra Renault Selv. Det hviskes om en nytolkning av den klassiske Renault 4, trolig som en lavpris-elbil for folket, noe av den samme rollen som gamle 4 hadde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer