Imponerende Skoda prøvekjørt

Nye Superb er nok et bevis for at Skoda har blitt en svært seriøs bilprodusent. Hvis prisene blir så gode som vi forventer, vil Superb bli en meget attraktiv familiebil.

Publisert
Sist oppdatert

SALSBURG, ØSTERRIKE (DinSide Motor): Den norske Skoda-importøren har ennå ikke sluppet prislisten for nye Superb. Men importøren lover at det skal bli "mulig å få en godt utstyrt Superb for under 300.000 kroner når den nye modellen introduseres i Norge i september."

Hvis dette løftet holdes, blir Superb en bil svært mange bør vurdere før de kjøper ny bil. Vår prøvekjøring av Superb på østerrikske veier etterlater i hvertfall et bunnsolid inntrykk.

Enorm benplass

For det første er Superb en meget romslig bil. Benplassen i baksetene er så voldsom at den kun utfordres av biler som Chrysler Voyager, Opel Signum og forlengede utgaver at luksusbiler som Mercedes-Benz S-klasse. Dermed er Superb blant annet en av svært få biler som takler de største bakovervendte barnesetene samtidig som er det masser av plass til forsetepassasjeren. Som en liten jippo har Skoda utrustet de bakre fotbrønnene med egne flyttbare fotskamler, slik at baksetepassasjerene skal slippe å lure på hvor de skal plassere føttene.

Unik bakluke-løsning

Gedigen benplass er imidlertid ikke den største nyheten - Skoda-kjennere vil vite at også dagens utgave har denne forcen. Det som derfor er mer interessant, er at bilen i tillegg har fått et enormt og langt mer brukervennlig bagasjerom. For mens dagens utgave er en tradisjonell sedan, er nye Superb faktisk den første "kombi-sedanen" vi har vært borti. Skoda har nemlig utviklet en unik bakluke-løsning (Twindoor) som innebærer at man kan velge om man kun skal åpne koffertlokket - som i en ordinær sedan - eller om man skal åpne både koffertlokk og bakrute samtidig. Sistnevnte løsning gir en gedigen innlastingsåpning og sørger for at Superb i langt større grad enn andre sedaner blir et alternativ til stasjonsvogner og fleksibiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer