Xpeng G9 | TEST

Imponerer voldsomt

Du må rett og slett mye høyere opp i pris for å finne en elbil som er i nærheten av å tilby samme pakke.

IMPONERER: Xpeng G9 omtales som «årets mest gledelige elbilnyhet» i test. Foto: Fred Magne Skillebæk
IMPONERER: Xpeng G9 omtales som «årets mest gledelige elbilnyhet» i test. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSides søsternettsted Elbil24 har testet nykommeren Xpeng G9 og drar fram superlativene: - Årets mest gledelige elbilnyhet, skriver fagredaktør Fred Magne Skillebæk i testen.

Gikk lenger enn oppgitt

G9 er blant de større SUV-ene på markedet og måler 4,9 meter i lengderetningen, altså på størrelse med Audi Q8 e-tron og BMW iX.

Den gjeveste Performance-utgaven, som er testet, har firehjulstrekk og 551 hestekrefter. Det gir en 0–100-sprint på svært friske 3,9 sekunder, og det uten «rollout», som blant annet Tesla bruker når de oppgir akselerasjonstida, og som da pynter på tallene med noen tideler.

Bilen er utstyrt med et batteri på 93,7 kWh netto, som skal gi en WLTP-rekkevidde på 520 km, og i Elbil24s omfattende rekkeviddetest, der bilen kjøres fra 100–0%, klarte bilen hele 532 km i norsk høstvær, altså mer enn oppgitt. På lading leverer bilen dessuten den høyeste ladeeffekten nettstedet har målt hittil.

God plass, svært komfortabel

Videre er G9 utstyrt med luftfjærer som justerer høyde og stivhet ut fra kjøreprogrammet man velger, der bilen for eksempel blir lavere og stivere i sportsprogrammet. Du kan også velge å senke bilen for å gjøre det lettere å laste inn bagasje.

Bagasjerommet er på romslige 660 liter før du legger ned setene. Foto: Fred Magne Skillebæk
Bagasjerommet er på romslige 660 liter før du legger ned setene. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Her kan man slange seg godt i baksetet. Foto: Fred Magne Skillebæk
Her kan man slange seg godt i baksetet. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Xpeng G9 oppleves som en svært komfortabel bil å kjøre med god styrerespons. Bilen kommer også med hengerfeste som kan vippes ut ved behov, og som kan trekke inntil 1500 kg.

Plassen innvendig er svært god, og bagasjerommet kan huse 660 liter bagasje uten at du trenger å legge ned setene. Dessuten har bilen en frunk (oppbevaringsrom under panseret) på 71 liter.

Skjerm føreren ikke kan se

En fiffig ting er at en egen skjerm foran passasjeren ikke kan sees fra førersetet, og dermed kan passasjeren se film mens man kjører. Passasjersetet foran kan dessuten legges helt ned, slik at man kan sitte i baksetet med beina helt utstrakt. Snart kommer også en oppdatering med 300 spill til denne skjermen.

Verdt å bemerke er imidlertid at G9 Performance har begrenset med nyttelast, siden testbilen veide en del mer enn det som var oppgitt – sannsynligvis fordi den var fullspekket med ekstrautstyr, blant annet en «comfort & audio»-pakke, som gir massasje i fire seter og et stereoanlegg med 22 høyttalere. Denne koster 40 000 ekstra, men fulgte innledningsvis med i kampanjetilbudet.

Knallpris

Xpeng G9 får du imidlertid til 678 000 kroner, og når prislappen er såpass lav i forhold til sammenliknbare biler fra konkurrenter (der man må plusse på en del ekstrautstyr for å matche) blir dette en fortjent sekser på terningen til Xpeng.

Bilen er blant de nominerte til Årets Bil 2024.

Les hele testen, inkludert flere bilder, vurderinger og detaljer om rekkevidde og lading, hos Elbil24:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer