Nissan Ariya

Imponerer

- Med den elektriske SUV-en Ariya på plass i Norge, tyder det aller mest på at Nissan her har en ny storselger.

BRA MED BILER: Norge er et prioritert land for Nissan når det gjelder å levere elbiler. Det betyr at alle som har bestilt biler nå, kan regne med å få bil i løpet av året. Det er litt mer usikkert når leveringen av bilene med firehjulstrekk starter. Foto: Nissan
BRA MED BILER: Norge er et prioritert land for Nissan når det gjelder å levere elbiler. Det betyr at alle som har bestilt biler nå, kan regne med å få bil i løpet av året. Det er litt mer usikkert når leveringen av bilene med firehjulstrekk starter. Foto: Nissan Vis mer
Publisert

Det er konklusjonen til Fred Magne Skillebæk i Elbil24 etter å ha kjørt den nye elbilen til Nissan. Han har kjørt en tidlig utgave på våte vinterveier i Norge og en ferdig bil på sommerveier i Spania.

- Bilen imponerte da vi fikk prøve den en kort tur på norske veier. Den gjør ingen dårligere figur på veiene rundt Barcelona, fortalte Skillebæk etter prøvekjøringen.

Suksess med Leaf

Nissan har vært en pioner på elektriske biler i Norge. Nissan Leaf kom til Norge i 2011, og er fortsatt en av elbilene som hevder seg i toppen av salgsstatistikken.

«Mye bil for pengene» er en beskrivelse vi tidligere har brukt på Leaf.

Men det har tatt tid å lage elbil nummer to. Den første studien av Ariya ble vist på bilutstillingen i Tokyo i 2019. Da var håpet en lansering i slutten av 2020.

I månedsskiftet juli/august vil de første kundene i Norge få sin Ariya.

Ariya har egenskapene til en SUV, med bakkeklaring på 18,5 centimeter, høy sitteposisjon og utgaver med firehjulstrekk. Nissan kaller den en crossover – en mellomting mellom en vanlig personbil og SUV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.