Infiniti til Europa?

Verken BMW eller Toyota er villige til å selge store dieselmotorer til Nissan. Dermed stikker de kjepper i hjulene for Europa-lansering av Nissans premium-merke Infiniti.

Publisert
Sist oppdatert
Infiniti FX45
Infiniti FX45 Vis mer

Infiniti til Europa?

  1. Fotoalbum


I likhet med Toyota, som har utviklet premium-merket Lexus, har også Honda og Nissan egne premium-merker; Acura og Infiniti. Men i motsetning til Lexus, markedsføres ikke Acura- og Infiniti-modellene i Europa.

Mer enn 40 prosent diesel

Automotive News Europe melder imidlertid at Nissan går svanger med planer om å introdusere Infiniti for europeiske kjøpere. Problemet er at Nissan mangler en stor dieselmotor. Fordi dieselandelen i premiumsegmentet nå har passert 40 prosent i Europa, vil det være meningsløst å introdusere Infiniti-modellene uten et dieselalternativ.

Renault mangler stormotor

Infiniti M45
Infiniti M45 Vis mer


Nissan er i allianse med franske Renault, som besitter høy dieselkompetanse. Problemet er at Renault til nå har konsentrert seg om mindre dieselmotorer og derfor mangler 3,0-literen som Nissan er på jakt etter. Renault tilbyr riktignok en 3,0-liters diesel i Grand Espace, men dette er en motor Renault har kjøpt fra General Motors. Denne treliteren, som også er å finne i blant annet Opel Vectra og Saab 9-5, tilfredsstiller ikke EU4-kravene, og kan dermed ikke selges i Europa etter 1. januar 2006.

BMW og Toyota nekter

Derfor måtte Nissan ut på det åpne markedet. Men dette har foreløpig ikke lyktes. Ifølge Nissan har i hvert fall både BMW og Toyota svart negativt på Nissans forespørsler om å få kjøpe store dieselmotorer. Og det kan vi forstå, det er vel ingen tvil om Nissans mål med Infiniti nettopp er å stjele markedsandeler fra merker som BMW og Lexus.

Spennende produktrekke

Infiniti G35 kupé
Infiniti G35 kupé Vis mer


Dermed ser det foreløpig ut som om europeiske kunder må vente en stund før de får stiftet bekjentskap med Inifiniti, som kan by på en frisk og eksklusiv produktrekke bestående av åtte modeller; I35, G35 sedan, G35 kupé, M45, Q45, QX4, QX56 samt FX35/45.

Store bilder finner du her.

Kilde: Automotive News EuropeVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer