Infiniti viser SUV-kupé

Kall det gjerne en crossover, men Infiniti mener de har klart å kombinere SUV og kupé. Resultatet er Infiniti EX Concept.

Publisert
Sist oppdatert

BMW sysler fortsatt med sin X6, en SUV med kupélignende former. Selv om det har gått rykter om den bilen lenge, har de ennå ikke kommet opp med noe virkelig håndfast til beskuelse for publikum. Det har imidlertid Infiniti med sitt nyeste konseptstudie EX Concept. Ved første øyekast ser det først og fremst ut som en ganske ordinær SUV, og det er nok i og for seg riktig, men spesielt taklinjen hinter så godt den kan om at dette også skal være en kupé. Litt tullete må sammenligningen likevel kunne sies å være. EX minner i våre øyne ikke noe mer om en kupé enn det storebror FX (også en SUV) gjør.

Trekk fra G37 og FX

Vel, vi skal la den diskusjonen ligge og heller konsentrere oss om det vi faktisk ser. Fronten minner om nylig presenterte G37 (som jo faktisk er en kupé), og hekken drar tankene i retning av produksjonsbilen FX, selv om EXs LED-baserte baklykter sitter en god del høyere enn de gjør på FX. Sidelinjen er imidlertid unik og har en markert bøy omtrent midt på bilen. Som på alle andre konseptbiler er hjulene store, noe som gir et macho inntrykk. Bakkeklaringen er også ganske solid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer