- Ingen bør prøvekjøre alene

Bilbransjen advarer mot bilsvindel som ikke dekkes av forsikringen.

Publisert
Sist oppdatert

If Skadeforsikring melder om at mange private som skal selge bilen sin, opplever at den som skal prøvekjøre stikker av med bilen.

Det få vet er at forsikringen ikke dekker dette. Private bilselgere risikerer derfor å sitte igjen med skjegget i postkassa.

- Dette har vært et problem i mange år, men vi tror det vil øke fremover, sier fagsjef i If Skadeforsikring, Kurt Undereidet, til DinSide Motor.

- I dag er det jo nesten umulig for en biltyv å stjele uten nøkkel på grunn av bilsperren. Da er det heller en idé å se på bruktbiler på nett, avtale prøvekjøring, og så forsvinne med bilen, sier Undereidet.

Forsikringsselskapet forventer at rundt 100 biler eller motorsykler som er forsikret av dem, vil forsvinne under prøvekjøring i år.

Sjekk hva bilen din er verdt

Er ikke biltyveri

Grunnen til at biler som forsvinner under prøvekjøring ikke dekkes av vanlig bilforsikring, er at dette ikke kategoriseres som tyveri.

- Dersom du som privatperson låner bort bilen og den ikke returneres, regnes det som underslag, sier informasjonssjef for DnB NOR, Nicolay Bruusgaard til DinSide Motor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer