Ulykker i juletrafikken

Ingen dødsulykker i 2014 og 2015

Ingen har mistet livet i juletrafikken de siste to årene 

INGEN DØDSULYKKER: De siste to årene har ingen omkommet i juletrafikken. Statens vegvesen håper at julen 2016 kan bli det tredje året på rad at ingen mister livet i den hektiske juletrafikken.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INGEN DØDSULYKKER: De siste to årene har ingen omkommet i juletrafikken. Statens vegvesen håper at julen 2016 kan bli det tredje året på rad at ingen mister livet i den hektiske juletrafikken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Jeg ønsker meg en jul uten drepte i trafikken, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Gustavsen understreker at Vegvesenet er på vakt og at de er godt forberedt for den kommende jule- og nyttårstida.

Om du tilpasser farten, stresser ned og sørger for god sikring av både passasjerer og last, så bidrar du til at det kan bli den tredje jula på rad uten drepte på norske veier.

LES OGSÅ: Norge har færrest dødsulykker i verden per million inbygger

Etter flere år med mange alvorlige ulykker i jula, viser Vegvesenets tall at ingen har omkommet i juletrafikken de to siste årene.

FELLES ANSVAR: Vegdirektør Terje Moe Gustavsen mener at vi alle har et felles ansvar for å redusere risikoen på veien. Han oppfordrer alle til å ta det med ro og tilpasse kjøringen etter forholdene. Foto: Statens vegvese
FELLES ANSVAR: Vegdirektør Terje Moe Gustavsen mener at vi alle har et felles ansvar for å redusere risikoen på veien. Han oppfordrer alle til å ta det med ro og tilpasse kjøringen etter forholdene. Foto: Statens vegvese Vis mer

- Folk er stort sett flinke og tar det med ro. Men vi er likevel litt urolig. Stor trafikk, sammen med krevende veg- og værforhold i desember, betyr økt risiko. Vi har alle et felles ansvar for å redusere risikoen for at noe skal skje. Vi skal ha alle trygt fram i jula, sier Gustavsen.

Jule-ulykkene

Det er stor trafikk jula, og hvert år skjer det nærmere 100 ulykker med personskader i juletrafikken. Det er som regel høy fart og forbikjøringer som skaper de farlige situasjonene.

Gustavsen påpeker at mange kjører på veier de ikke er vant til å kjøre, og at ved å tilpasse farten etter forholdene og fartsgrensen gir du et viktig bidrag til at alle kan ferdes trygt i juletrafikken.

Juleønsker

Statens vegvesen har følgende ønsker for juletrafikken:

  • Sjekk vær- og føremeldinger. Planlegg turen!
  • Kjør etter forholdene og hold fartsgrensen. Hold køen!
  • Bruk bilbelte
  • Sørg for at bilen er i god teknisk stand.
  • Pakk riktig!
  • Stopp og sov hvis du blir trøtt

I fjor ble det registrert 83 alvorlige ulykker på norske veier i jula, men heldigvis førte ingen av ulykkene til at noen mistet livet. I 2014 var det heller ingen som omkom i juletrafikken.

De fem siste årene har i gjennomsnitt tre personer omkommet i trafikken hver jul.

- Dette er mer enn bare tall og statistikk. Bak hver eneste ulykke er det en tragedie som rammer familie, kolleger, venner og lokalsamfunn. Kampen mot trafikkdøden er en av samfunnets viktigste kamper, avslutter vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

LES OGSÅ
1 av 10 ulykker skjer med sommerdekk
Slik takler du underkjølt regn
Test av vinterdekk 2016Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer