Ingen ende på Toyota-trøbbel

Først var det gulvmattene som kunne legge seg oppå gasspedalene. Nå viser det seg at gasspedalene også klarer å henge seg opp helt på egen hånd.

Toyota stopper inntil videre produksjonen av åtte bilmodeller, deriblant RAV4 (bildet) og Corolla. Foto: toyota.com
Toyota stopper inntil videre produksjonen av åtte bilmodeller, deriblant RAV4 (bildet) og Corolla. Foto: toyota.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Toyota at bilprodusenten med umiddelbar virkning vil stanse produksjonen av åtte bilmodeller. Samtidig har amerikanske forhandlere fått ordre om å stanse salget av de samme modellene. Årsaken skal være mistanker om at en feil ved gasspedalen kan føre til at denne henger seg opp, noe som selvsagt kan føre til farlige situasjoner.

Les også: Er bilen din livsfarlig?

Uklart om Europa berøres

Seks av de åtte modellene - Avalon, Camry, Highlander, Matrix, Sequoia og Tundra - føres imidlertid ikke i Norge. Corolla og RAV4, derimot, selges hos norske Toyota-forhandlere.

- Selv om Corolla og RAV4 selges her i Norge og Europa forøvrig, er det vanligvis store forskjeller mellom biler med USA-spesifikasjoner og Europa-spesifikasjoner. Dette fordi amerikanske bilkunder på mange områder har andre preferanser enn europeere. Amerikanske modeller bygges også på andre fabrikker enn modellene som er rettet mot det europeiske markedet. Derfor snakker vi også tildels om ulike underleverandører, sier Rune Brath, produktsjef i Toyota Norge.

- Vi har foreløpig ikke oversikt over om tilsvarende problemer kan oppstå på Corolla og RAV4 som har vært solgt og selges her i landet. Hvis det skulle vise seg at det er mistanke om at også de europeiske utgavene kan rammes av de samme problemene, vil dette i tilfelle håndteres av den europeiske Toyota-organisasjonen, sier Brath.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.