Dinside har gjort egen elgtest av Toyota RAV4

Ingen grunn til panikk!

Anerkjente Teknikens Värld karakteriserer Toyota RAV4 som farlig i kritiske manøvre. Vi har kjørt bilen i den berømte elgtesten - slik gikk det.

Toyota RAV4 I ELGTEST: Det kan se dramatisk ut når en fullastet bil kastes fra side til side, men Toyota Rav4 klarte vår elgtest i høyere hastighet enn mange av konkurrentene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var etter en dobbelt unnamanøver-test, den såkalte elgtesten, at det svenske magasinet Teknikens Värld kom med sin advarsel mot Toyotas bestselger, Rav4.

«Oppførselen i unngåelsestesten er så farlig at vi, inntil Toyota har korrigert feilen, fraråder å kjøpe bilen».

Ifølge testen dro nemlig bilen framover når den egentlig skulle svinge til venstre. Når den så ble svingt mot høyre igjen, gikk den opp på to hjul.

23 biler i elgtest

Vi har nå kjørt vår egen elgtest av Norges mest populære SUV. Samtidig har vi testet 22 andre biler, som også er kandidater til Car of the Year i Europa i 2020. Dinside er nemlig med på å kåre vinneren av den konkurransen.

Det vi fant ut var at RAV4 klarte testen i høyere hastighet enn mange av konkurrentene, og med alle fire hjulene godt plantet på bakken - i motsetning til hva som var tilfelle i Teknikens Världs test.

- Ikke dramatisk

Journalist og testfører Jan-Erik Berggren i den svenske avisa Expressen satt bak rattet og opplevde oppførselen til RAV4 som lite dramatisk.

- I 65 km/t går bilen gjennom elgtesten uten dramatikk. Når vi øker til 70 km/t, begynner hjulene å miste grepet på asfalten, men antisladdsystemet griper inn og bilen går igjennom. I 74 km/t krenger den en god del, og bakhjulene slipper, men bilen kommer seg nesten igjennom uten å rive kjegler, sier han til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer