Mazda 3 prøvekjørt

- Ingen har gjort dette før

Designeren mener farger og fasong på Mazda 3 gjør at den skiller seg ut i historien - det tror vi på. Dessuten er bilen mer underholdende enn VW Golf.

FJERDE GENERASJON MAZDA 3: Siden bilen første gang avløste 323 i 2003, har tre generasjoner avløst hverandre - nå har vi prøvekjørt den fjerde. Foto: Knut Moberg
FJERDE GENERASJON MAZDA 3: Siden bilen første gang avløste 323 i 2003, har tre generasjoner avløst hverandre - nå har vi prøvekjørt den fjerde. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert

Mazda sliter for tiden i et marked som det norske, som i stadig større grad etterspør elektrifiserte biler, og - hvis de ikke er elektrifiserte, bør de i hvert fall være SUV.

Dermed har bilprodusenten fra Hiroshima et relativt begrenset register å spille på om dagen, og holder fortsatt hodet over vannet i hovedsak takket være den attraktive mellomstore SUV-en CX-5 og i mindre grad den kompakte crossoveren CX-3 - mens vi venter på nok en modell i denne kategorien, den nylig avdukede CX-30 (bildelenke over/til høyre).

I 2018 ble det likevel registrert 389 nye Mazda 3 her i landet. Og her er altså en helt ny, som skal forsøke å bevare stillingen - eller helst forbedre den. Den er basert på en ny produktplattform, som også skal benyttes til CX-30.

Tøff konkurranse

Men her snakker vi altså ikke om SUV, en om det fortsatt svært viktige kompaktsegmentet («Golf-klassen»). Men der regjerer i dag elbiler - som Nissan Leaf, VW e-Golf, Hyundai Ioniq og Kia Soul Electric (som snart skal erstattes av e-Soul).

Konkurrenter med forbrenningsmotor er det dessuten en hel del av, som gnager på det samme og stadig magrere beinet, og de fleste tilbys også som stasjonsvogn, hvilket ikke er tilfellet for Mazdaen. Vi nevner i fleng:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer