Rolls Royce Sweptail

Ingen har sett noe lignende

Når man kombinerer PR og kundepleie på aller mest eksklusivt plan, kan resultatet se slik ut.

DRØMMEBILEN: Rolls-Royce Sweptail er unik. Den er oppstått i en rik kundes drømmer og realisert i samarbeid med Rolls-Royces designavdeling. Målet har vært å gjenskape i moderne format den sveipende elegansen. Foto: Rolls-Royce
DRØMMEBILEN: Rolls-Royce Sweptail er unik. Den er oppstått i en rik kundes drømmer og realisert i samarbeid med Rolls-Royces designavdeling. Målet har vært å gjenskape i moderne format den sveipende elegansen. Foto: Rolls-Royce Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette både er og vil forbli en absolutt sjeldenhet: En av tidenes mest eksklusive Rolls-er og den mest spesielle vi har sett siden en Maharajah la sitt monster av en R-R ut for salg for syv år siden.

Rolls-Royce lanserer ikke ofte nye modeller. Den forrige var den åpne Dawn tilbake i 2015 og den var i sin tur basert på kupéen Wraith, som var blitt lansert i 2013. Den igjen var blitt avledet av Rolls-Royce Ghost, som kom i 2009 og var modellen som avbrøt produsentens én-modell-historie som hadde vart siden 2003 da den massive Phantom kom på markedet som første modell under BMWs eierskap.

STRØKEN STJERT: Sweptail-navnet er en direkte referanse til fasongen på den unike Rollsens hekk som er strukket bakover og avrundet. Foto: Rolls-Royce
STRØKEN STJERT: Sweptail-navnet er en direkte referanse til fasongen på den unike Rollsens hekk som er strukket bakover og avrundet. Foto: Rolls-Royce Vis mer

Verne eksklusiviteten

De må dessuten trå varsomt for å være sikre på å beholde sin status som hyper-eksklusivt luksusmerke. Samtidig er ikke den ærverdige briten, eid av BMW-konsernet, ukjent med viktigheten av målrettet PR og nennsom kundepleie - gjerne i kombinasjon.

Det er denne nyheten et eksempel på. Bilen er et resultat av en kundes brennende ønske om å eie en helt egen, unik Rolls-Royce-kupé. Det betydde å appellere til merkets stolte tradisjon innen eksklusiv karosseribygging.

YACHT-REFERANSE: Det mangler ikke på maritim stemning bak i den gedigne luksusbilen. Den lykkelige eier er ikke bare Rolls-Royce-kjenner, men er også glad i det luksuriøse sjølivet. Foto: Rolls-Royce
YACHT-REFERANSE: Det mangler ikke på maritim stemning bak i den gedigne luksusbilen. Den lykkelige eier er ikke bare Rolls-Royce-kjenner, men er også glad i det luksuriøse sjølivet. Foto: Rolls-Royce Vis mer

Historiske referanser

Navnet på kunden er ikke oppgitt, men det dreier seg utvilsomt om en velbemidlet person og en kjenner av Rolls-Royce og luksusbilprodusentens historie. Det mangler ikke på historiske referanser i kravspesifikasjonen, om man kan kalle det det. Rolls-Royce lister i hvert fall opp unike kreasjoner som Phantom I, den såkalte Round Door-utgaven fra 1925 bygget av Jonckheere, Park Wards Phantom II Streamline Saloon fra 1934 og Gurney Nuttings Phantom II 2-dørs Light Saloon fra samme år, med sin fallende og strukne skulderlinje.

MASSIVT: Fronten utstråler streng autoritet og den berømte Rolls-grillen har vel aldri vært så svær. Foto: Rolls-Royce
MASSIVT: Fronten utstråler streng autoritet og den berømte Rolls-grillen har vel aldri vært så svær. Foto: Rolls-Royce Vis mer

Park Wards 20/25 Limousine Coupé, også den fra 1934, nevnes i tillegg som inspirasjonskilde. Og i tillegg til historiens sus, kommer bølgenes brus - med en tydelig inspirasjon hentet fra luksusyachtenes verden.

Yacht-inspirert

Dette kan blant annet spores i eksteriørdesignen ved at karosseriets nedre del, som er avrundet innover, får en til å tenke på et skrog. I interiøret er stilen mer fremtredende, gjennom bruken av treverk - som polert ibenholt fra Macassar og det mer porøse Paldao-treverket.

MARITIM INSPIRASJON: Det er lett synlig hvor designelementene som gir bilen dens spesielle fasong er hentet fra. Bilens kjøper har arbeidet tett med designerne for å få den akkurat slik han ville ha den.
MARITIM INSPIRASJON: Det er lett synlig hvor designelementene som gir bilen dens spesielle fasong er hentet fra. Bilens kjøper har arbeidet tett med designerne for å få den akkurat slik han ville ha den. Vis mer

Seter og øvre del av dashbordet er trukket i det fineste skinn - lyst «Moccasin» og det kontrasterende «Dark Spice». Bakre del av kabinen, i dråpe-form, minner om et bakre dekk på en yacht der den binder sammen det øvrige interiøret og hattehyllen.

Selvsagt har bilen en rekke finesser som den skjulte beholderen på hver side av bilen bak dørene, som - når den aktiveres - sklir ut og presenterer for passasjeren en spesiallaget stresskoffert i karbonfiber med en personlig datamaskin i.

KOSTBAR: Prisen er oss ikke bekjent, men den er høy. Svært høy... Foto: Rolls-Royce
KOSTBAR: Prisen er oss ikke bekjent, men den er høy. Svært høy... Foto: Rolls-Royce Vis mer

Bagasjerommet kan inneholde et bagasjesett som er spesialdesignet for å passe akkurat. Automatisk Champagne-kjøler er også inkludert, med eierens favorittchampagne - selvsagt fra det året han eller hun ble født.

Vi har ikke den fjerneste anelse om hva prislappen på denne bilen er, men at den er blitt en av verdens absolutt dyreste, hersker det liten tvil om.

Les også:

Rolls-Royce hagefest: Sjekk den vanvittige råkjøringen

Rollsen for deg som vil være usynlig

Sjekk Bentley-fotografiet - et av verdens største bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer