Trafikkbot i Italia

Ingen som kan tvangs-innkreve om du ikke betaler

Utenlandske storbyer har mange trafikkregler som kan være uforståelige for nordmenn. Åtte måneder etter Italia-turen fikk Malin et mistenkelig brev i posten.

BLE BØTLAGT: Malin Bjerke Gaden (24) og Bahare Viken (25) mottok trafikkbot åtte måneder etter at de kom hjem fra Italia-turen. De syntes imidlertid brevet så suspekt ut. Foto: Øystein Fossum / Privat
BLE BØTLAGT: Malin Bjerke Gaden (24) og Bahare Viken (25) mottok trafikkbot åtte måneder etter at de kom hjem fra Italia-turen. De syntes imidlertid brevet så suspekt ut. Foto: Øystein Fossum / Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ikke kjør bil i Roma, er Malin Bjerke Gadens råd til norske turister.

I august i fjor kjørte den bilvante 24-åringen langs kysten av Italia, fra Milano til Roma, sammen venninna Bahare Viken. Fremme i den italienske hovedstaden leverte de leiebilen.

Alt var i sin skjønneste orden ved levering av bilen. Det var først i mai i år at overraskelsen dukket opp i postkassa - i form av rekommandert post.

- Lite tillitsvekkende

Den signerte Gaden ut med en gang. Tilbake fikk hun utlevert et lite brev fra «Roma Dipartimento Risorse Economiche», eller «Romas institutt for økonomiske ressurser».

Hun mistenkte det for å være ei fartsbot. Det viste seg imidlertid å være en annen form for trafikkovertredelse - ei bot for å ha kjørt inn på et fotgjengerfelt eller et felt hvor kun autoriserte kjøretøy har tillatelse. Det som gjorde at Malin virkelig stusset, var epost-adressen hun var oppfordret å kontakte ved spørsmål: «roma@babyloweb.eu».

- Den adressen var ikke akkurat veldig tillitsvekkende, forteller hun til Dinside.

Likevel skyndte Malin Bjerke Gaden seg og betalte bota. Den var relativt overkommelig på 88,42 euro, før «prisen» steg trinnvis opp til 194,72 euro ved senere betaling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer