Her kan ingen måle seg

Plassløsningene i Hondas småbil skiller seg fra alle andre biler på markedet. Hvorfor gjør ikke flere dette?

Slik løser Honda plassutfordringen i småbilen sin

Trykk på videoen for å se ...

HONDA JAZZ: I utgangspunktet måler ikke bagasjerommet mer enn 298 liter, men slås setene ned åpenbares 1199 liter med plass, på flatt gulv. Video: Embla Hjort-Larsen

Hadde den bare vært elektrisk …

Bla videre for å lese hele testen av nye Honda Jazz ...

Publisert
Sist oppdatert

Honda er sjelden et navn som øker spyttproduksjonen til nordmenn flest - men Honda Jazz byr på annerledes toner.

Etter at populære Honda CR-V fikk kraftig SUV-konkurranse, har det sakte men sikkert gått nedover for det japanske merket her til lands. Innen utgangen av september i år hadde bilprodusenten bare solgt 300 biler i Norge, som det 29. største bilmerket, skal vi tro registreringstallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Det er i sterk kontrast til den gangen CR-V solgte hele 3175 eksemplarer i 2007. På 2000-tallet har det blitt solgt titusenvis av Honda CR-V i Norge.

SUV-en tilbydde det nordmenn ville ha den gangen, og som de fortsatt vil ha: Praktisk og høyresist bil med plass til familien, men til en forsvarlig pris.

Nytenkende

Honda er ikke fremmede fra å tenke utenfor boksen. På starten av årtusenet introduserte de også noe de kaller for «Magic Seats», som plasseffektive seter i småbilen som ble kalt Honda Fit (du husker kanskje Honda Fitta?). Av naturlige årsaker fikk bilen etter hvert navnet Jazz.

I den lille elbilen «e» skiller Honda seg dessuten ut fra alt annet som er på markedet i dag - også sine egne bilmodeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer