Initiale Paris: Neste Renault Espace?

Renault Espace var lenge ansett som kongen av familiefraktere. Kan den neste oppnå samme status?

MIKS AV SUV OG FLERBRUKSBIL: Renault Initiale Paris gir noen hint om hvordan neste Espace kommer til å bli. Foto: Renault
MIKS AV SUV OG FLERBRUKSBIL: Renault Initiale Paris gir noen hint om hvordan neste Espace kommer til å bli. Foto: Renault Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er i det minste et hederlig forsøk Renault kan oppvise på bilmessen i Frankfurt.

Som vanlig er første presentasjon en sniktitt inn i fremtiden via en konseptbil. Denne har fått navnet Initiale Paris - vi tror ikke produksjonsbilen, når den kommer, vil få det navnet. Den vil nok heller ikke få de gedigne 22-toms felgene, det gedigne Bose-anlegget med 32 høyttalere, eller det rimelig futuristiske interiøret, her har nemlig konseptdesignerne fått boltre seg ganske så fritt.

TEST: Renault Grand Espace

 


SUV-lignende MPV

Med denne bilen har Renault ikke bare villet fornye Flerbruksbilkonseptet sitt, men også gi det en sterkere personlighet. Den ser ut som en MPV, men har også noe SUV-aktig over seg. Bilen er temmelig stor - 485 centimeter i lengden.

Familiefrakter til 204.000 kroner


Sjette livsfase

"Blomsten" som konseptbilene danner skal representere ulike faser i livet. Foto: Renault
"Blomsten" som konseptbilene danner skal representere ulike faser i livet. Foto: Renault Vis mer


Med Initiale Paris presenteres den sjette konseptbilen i en serie som representerer Renaults nye designstrategi under ledelse av designsjef Laurens van den Acker. Hvert konsept skal representere en fase i livet, og med denne familiefrakteren har vi nådd den sjette fasen - visdom. Bilene som er stilt opp i formasjon som en blomst viser at den sirkelen nå er sluttet.

Renault Grand Scénic: En drøm for familien

De fem foregående fasene som symboliseres er de følgende: Kjærlighet (Renault DeZir), Utforsking (Renault Captur konsept), Familie (R-Space), Arbeid (Frendzy), Lek og moro (Twin'Z og Twin'Run).


Foregriper Espace

Van den Acker innrømmer selv at denne konseptbilen viser mye av det som kommer til å bli neste Espace, og ambisjonen er høy: Igjen skal Renault erobre tronen som beste familiefrakter på markedet. Det er for øvrig ikke usannsynlig at den vil komme i en toppversjon som tar med noen av de mest luksuriøse elementene fra denne konseptbilen.

Ametystfargen er av typen lakk som endrer farge og aspekt etter lysforholdene og betraktningsvinkelen. Hovedlysene er LED-basert og de har en innebygget mekanisme som imiterer et øye som blunker.

Noe lignende har vi tidligere sett hos Mercedes.

Fornyet diesel

Så mye mer om bilen får vi ikke vite i denne omgang, annet enn at den er utstyrt med en 1.6 dCi dieselmotor på 130 hestekrefter som nå har fått et dreiemoment på hele 400 newtonmeter. Denne er koblet til en sekstrinns dobbelkløtsj-automat.

Det forventes at en Ny Renault Espace skal komme neste år, og med dette konseptet må vi si oss forventningsfulle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer