Døren går i vranglås

Innelåst i Volvo

Dører som plutselig går i vranglås og ikke lar seg åpne, fører og passasjerer blir innelåst. Det har mange eiere av Volvo V40 opplevd.

SIKKERHETSRISIKO: At dørene går i vranglås og ikke lar seg åpne slik at passasjerene kan komme seg ut, er en sikkerhetsrisiko dersom en ulykke inntreffer, sier flere av bileierne. Illustrasjonsfoto: Rune Korsvoll
SIKKERHETSRISIKO: At dørene går i vranglås og ikke lar seg åpne slik at passasjerene kan komme seg ut, er en sikkerhetsrisiko dersom en ulykke inntreffer, sier flere av bileierne. Illustrasjonsfoto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Sverige er problemene med dørlåsene på litt eldre Volvo V40 et hett tema. Kollega Vi Bilägare er blitt kontaktet av mange bileiere som er blitt låst inne i bilen sin eller som ikke får låst bilen fra utsiden. De har skrevet om problemet flere ganger, nå senest i forrige uke.

De sier at det dreier seg om «mengder av Volvo-eiere» som er blitt rammet av en uventet og irriterende feil. Dørene blir umulige å åpne eller umulige å låse.

Det skal i alle hovedsak dreie seg Volvo V40 som ble produsert mellom 2012 og 2019. Volvo lovet at de skulle ha en løsning på plass i sommer som skulle løse problemet med dørlåsene. Det skjedde ikke.

Innelåst

På forskjellige svenske Volvo-forum på nett, har diskusjonen om låsene pågått i flere år, ifølge Vi Bilägare. Det de fleste eiere fokuserer på, er at dette kan være en alvorlig sikkerhetsrisiko. Ved en ulykke er det viktig at en så grunnleggende detalj som å kunne åpne dørene på bilen, slik at fører og passasjerer kan komme seg ut, virker som den skal.

Vi har spurt den norske Volvo-importøren og kommunikasjonssjef Erik Trosby om dørlåsene på eldre V40 også er et problem som norske eiere sliter med:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer