Elbil-boom

Innen 2040 vil 57 prosent av nybilene ha elektrisk motor

Ifølge Bloomberg New Energy Finance vil elbilsalget ta av framover.

ELBIL-BOOM: Innen 2040 vil flertallet av bilene solgt i verden være elektriske, skal vi tro Bloomberg New Energy Finance' prognoser. Foto: Øystein Fossum
ELBIL-BOOM: Innen 2040 vil flertallet av bilene solgt i verden være elektriske, skal vi tro Bloomberg New Energy Finance' prognoser. Foto: Øystein Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbiler har blitt kjempepopulære i Norge. Med en rekke superinsentiver fra staten har nordmenn blitt verdensmestere i å handle elektrisk bil.

Og med stadig bedre teknologi, lengre rekkevidde og et økende antall bilmodeller å velge blant, har salget skutt i været. Andelen helelektriske biler var i 2018 på om lag 30 prosent her hjemme. I den spesielle måneden mars 2019 var dessuten el-registreringstallene helt eksepsjonelle.

Men utenfor de norske landegrensene er ikke elbilandelen mye å snakke om - ennå.

Krysser grenser i 2040

Skal vi tro forskerne i Bloomberg New Energy Finance (BNEF) vil elbilandelen øke sakte, men sikkert i årene framover.

Pila peker oppover, og innen 2040 tror de andelen elektriske biler (inkludert hybridbiler, med elektrisk motor) vil nå 57 prosent av det globale bilsalget. Samtidig vil helelektriske motorer nå om lag halvparten at det totale salget, mens fossilbilene vil stå for knappe 43 prosent.

Forskerne har dermed knappet opp den anslåtte elektriske bil-delen med to prosentpoeng siden de gjorde den samme øvelsen i fjor, og enda mer siden den to år gamle rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.