Interiør og plass

Q7-interiøret preges av den samme ujålete og stilsikre elegansen vi kjenner fra A3, A4, A8 og - ikke minst - A6.

Publisert
Sist oppdatert

Ja, bortsett fra plassering og utforming av dørarmlener, luftdyser og noen få knapper er egentlig førerplassen i Q7 slående lik A6-kupeen. Det innebærer et treeket ratt med trapes-formet nav, et todelt instrumentpanel omkranset av dråpeformede rammer, en førerorientert dashbordkonsoll, en dominerende midtkonsoll og tette overganger mellom dører og dashbord.

Lettbrukt

I likhet med A6-kupeen kjennetegnes også Q7 ved ergonomiske og lettbrukte knapper og dreiebrytere. Svært mange funksjoner er integrert i den såkalte MMI-enheten, som særpreges ved intuitiv betjening og rask tilvenning. Vi tør påstå at Audis MMI (Multi Media Interface), som også er å i andre Audi-modeller, befinner seg minst én divisjon foran BMW iDrive og Mercedes-Benz' Command når det kommer til brukervennlighet.

Syv sitteplasser

Det er nok mange årsaker til at Volvo XC90 ble fjorårets desidert mest solgte premium-SUV her i landet. Lave priser var sannsynligvis viktigste årsak. Men det faktum at XC90 var alene om å kunne leveres med syv seter var nok også en medvirkende faktor. Derfor er nok verken norske eller andre Volvo-forhandlere spesielt glade for at også Audi nå kan tilby en premium-SUV med syv sitteplasser. Standardutgaven er riktignok en femseter, men mot et pristillegg på 8.300 kroner kan Q7 utstyres med en tredje seterad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer