Interiør

Elegant, moderne, eksklusivt og brukervennlig. Vi fant svært lite å utsette på det nye A6-interiøret.

Publisert
Sist oppdatert

Interiørdesign er blant Audi-konsernets sterkeste sider og det nye A6-interiøret er etter vårt syn et foreløpig høydepunkt. På mange måter minner det sterkt om A8-interiøret, blant annet er en uvanlig bred og omfattende girkonsoll på plass. Her har Audi plassert et stort hjul omkranset av en rekke knapper. Dette betjeningspanelet, som kalles MMI, kan brukes til å betjene de aller fleste funksjoner og er langt mer lettbetjent enn BMWs ekvivalent.

Håndbrems-knapp

Bakgrunnen for at Audi har kunnet boltre seg i plass på girkonsollen, er det elektromekaniske håndbrekket. Dette betjenes ved hjelp av en liten vippebryter og det tradisjonelle håndbrekket kunne dermed fjernes helt.

Dråpeformede instrumenter

Også resten av interiøret minner om det vi finner i A8, men med noen viktige forskjeller. For eksempel er midtkonsollen bundet sammen med instrumenthuset og forsiktig vinklet mot føreren. Overgangen mellom midtkonsoll og girkonsoll skiller seg også fra A8-løsningen, ved at disse ikke fysisk møtes. A6 har videre fått et helt nytt og todelt instrumentpanel der turteller og fartsmåler omkranses av hver sin dråpeformede kromring. De to "dråpene" bindes sammen av et stort display som blant annet viser informasjon fra kjørecomputeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.