Interiør

Elegant, moderne, eksklusivt og brukervennlig. Vi fant svært lite å utsette på det nye A6-interiøret.

Publisert
Sist oppdatert
Interiør


Interiørdesign er blant Audi-konsernets sterkeste sider og det nye A6-interiøret er etter vårt syn et foreløpig høydepunkt. På mange måter minner det sterkt om A8-interiøret, blant annet er en uvanlig bred og omfattende girkonsoll på plass. Her har Audi plassert et stort hjul omkranset av en rekke knapper. Dette betjeningspanelet, som kalles MMI, kan brukes til å betjene de aller fleste funksjoner og er langt mer lettbetjent enn BMWs ekvivalent.

Håndbrems-knapp

Bakgrunnen for at Audi har kunnet boltre seg i plass på girkonsollen, er det elektromekaniske håndbrekket. Dette betjenes ved hjelp av en liten vippebryter og det tradisjonelle håndbrekket kunne dermed fjernes helt.

Dråpeformede instrumenter

Interiør


Også resten av interiøret minner om det vi finner i A8, men med noen viktige forskjeller. For eksempel er midtkonsollen bundet sammen med instrumenthuset og forsiktig vinklet mot føreren. Overgangen mellom midtkonsoll og girkonsoll skiller seg også fra A8-løsningen, ved at disse ikke fysisk møtes. A6 har videre fått et helt nytt og todelt instrumentpanel der turteller og fartsmåler omkranses av hver sin dråpeformede kromring. De to "dråpene" bindes sammen av et stort display som blant annet viser informasjon fra kjørecomputeren.

Flott finish

Det nye A6-interiøret kjennetegnes ikke overraskende av svært høy materialkvalitet, flott overflatefinish og pene overganger. Blant annet er overgangen mellom dører og dashbord smakfull. Plasseringen av knapper og brytere er både logisk og brukervennlig, samtidig som de ulike funksjonene er pent integrert i interiøret. Diskret bruk av aluminiumslister frisker opp interiøret og bidrar til å binde sammen dørene med resten av interiøret.

Spesielt ratt-nav

Interiør


Rattet kan man nok ha delte meninger om. Men faktum er i hvert fall at rattnavet gjenspeiler grillens trapes-form. I stedet for å overlesse rattet med knapper, har Audi valgt å satse på tommelbrytere som både har rulle- og trykkfunksjon.

God bakseteplass

Vi kunne ha skrevet side opp og side ned om det nye A6-interiøret, som inneholder en masse smarte løsninger. Vi kunne også ha skrevet mye om baksetene, som er svært rommelige og som leverer høy komfort. Dette vil vi imidlertid komme tilbake til i fremtidige A6-tester. Men nå er tiden kommet for å kikke på utstyr, priser og konkurrenter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer