Internasjonalt førerkort: Bedre føre var

Å stå i kø foran leiebilskranken på ditt bestemmelsessted etter en lang flyreise kan fort bli en nedtur om du ikke er godt forberedt.

KAN BLI STRESS: Med internasjonalt førerkort har man en oversettelse av sitt norske førerkort som kan gjøre det enklere hvis man havner i politikontroll i litt fjernereliggende land - som her i El Salvador. Foto: LUIS ROMERO/AP/NTB SCANPIX
KAN BLI STRESS: Med internasjonalt førerkort har man en oversettelse av sitt norske førerkort som kan gjøre det enklere hvis man havner i politikontroll i litt fjernereliggende land - som her i El Salvador. Foto: LUIS ROMERO/AP/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg situasjonen: Du står i kø foran leiebilskranken på flyplassen etter en lang flyreise. Det er sent på kvelden og du er avhengig av bilen for å komme til ditt bestemmelsessted.

Så blir du møtt med et vennlig, men bestemt:

- Beklager, Deres norske førerkort er ikke gyldig uten internasjonalt førerbevis.

Oj. Det var dumt.

Les også: Billig leiebil kan fort bli dyrt

Har du egentlig førerrett?

Slike situasjoner er dessverre ikke unormale. Det er nemlig svært mange som ferdes i land utenom EU, som ikke er klar over at de egentlig burde hatt internasjonalt førerkort for å kjøre bil i landet de oppholder seg i.

Les også: Skumle utleiere i Spania

Vi minner derfor på hvor viktig det er å sjekke behovet for internasjonalt førerkort før man begir seg utenlands. Dette kan utstedes hos bilistorganisasjonene KNA, MA (Motorførernes Avholdsforbund), og NAF i Norge.

NB! Et internasjonalt førerkort er ikke et gyldig førerkort i seg selv - det må alltid presenteres sammen med ens eget opprinnelige førerkort.

Vi henvendte oss til Norges Automobilforbund (NAF) for å innhente mer informasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer