Internett i bilen blir det nye, store

Siste skrik i bilutstyr: Internett-tilknytning via GSM. Fordelene for deg blir mange, og heldigvis samarbeider store bilfabrikanter for å utvikle globale industristandarder for IT-systemer i bil. Nyheten regnes å komme på markedet om to-tre år.

Internett i bilen blir det nye, store
Publisert

Det nye årtusenet nærmer seg, og hva vi så på som science fiction-aktig for noen tiår siden blir hverdagsutstyr. Så også i bilen, hvor vi snart kan vente oss Internett-tilknytning via mobilnettet GSM – takket være utbedringene som følger 3943">GPRS-teknikken.

Globalt samarbeide – global kommunikasjon

Seks store bilfabrikanter dannet i oktober ’98 organisasjonen The Automotive Multimedia Interface Collaboration (AMIC). Organisasjonens mål er å etablere globale industristandarder for multimedia i bil, og selskapene som står bak initiativet er General Motors, Ford, Toyota, Daimler-Benz, Chrysler og Renault.

Bilselskapene ser for seg at flere hundre millioner kjøretøy kommer til å være fast tilknyttet til Internett via mobiltelefonnettet, melder svenske Dagens Nyheter.

Utbytterikt for deg

Internett-tilkobling fra bil kommer til å gi deg store fordeler når du ferdes på veien med online og oppdatert informasjon om: Værmeldinger Trafikkdata Redningstjenester Navigeringssystem Kjøretøysovervåkning Underholdning

I tillegg får du stort utbytte av at bilprodusentene samarbeider om industristandarder for utstyret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.