iPhone GPS-duell med overraskende slutt

Vi har testet tre GPS-applikasjoner til iPhone. Den største overraskelsen er at ingen av dem duger sånn helt uten videre.

VISER VEI I JUNGELEN: DinSide.no har testet tre iPhone-GPSer, og vinneren er på mange måter ganske overraskende.
VISER VEI I JUNGELEN: DinSide.no har testet tre iPhone-GPSer, og vinneren er på mange måter ganske overraskende. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet for dedikerte GPSer er ikke like spenstig som for et par år tilbake, men det betyr ikke at folk har sluttet å kjøre feil og dermed frigjort seg fra navigasjonskaoset. Det betyr sannsynligvis bare at mange allerede har kjøpt seg en GPS, i tillegg til at konkurransen fra mobilmarkedet begynner å bli merkbar for de rene GPS-produsentene.

Med Apples særdeles populære iPhone har GPS-salget for mobiler virkelig tatt av. På omsetningslisten for den norske iPhone-butikken, App Store, er hele seks av de ti øverste plassene fylt med GPS-programmer.

Men hvilken skal du kjøpe?

Vi har prøvekjørt tre ulike navigasjons-applikasjoner fra henholdsvis TomTom, Navigon og CoPilot, og kan umiddelbart avsløre én ting:

Det holder ikke å bare kjøpe selve applikasjonen, du må ha en GPS-forsterker i tillegg.

Problemet er at den innebygde GPS-mottageren på iPhone ikke er kraftig nok. Det vil si at iPhonen kan fungere helt ok når du befinner deg på den åpne landeveien, men at den raskt vil miste signalet når du nærmer deg bysonen og høye bygninger. På dette punktet er faktisk iPhone svakere enn tilsvarende løsninger vi har prøvd fra Nokia og Sony Ericsson, selv om heller ikke deres løsninger fungerer optimalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer