Irritasjon: Feil fil igjen…

Med minnene fra sommerferien på den tyske Autobahn friskt i minne: Du kan ikke unngå å la deg irritere. For trafikkbildet på norske motorveier ligner til forveksling på en barneskoleklasse på vei ut til friminutt. Bilistenes filvalg er preget av anarki og ”jeg først”-mentalitet.

Slik kan det føles å kjøre på de få milene med flerfeltsvei vi har her til lands. Nordmenn som har vært i utlandet vet at Norge er for et uland å regne når det gjelder å kjøre disiplinert på denne typen veier. Men her, som ellers, finnes det både lover og etikette som er til for å gjøre tilværelsen lettere.

Vi har derfor tatt en tur ut i trafikken og fanget opp tre glade bilister med sans for hjemmelagde regler for motorveikjøring. Vi har deretter bedt vårt ekspertpanel om en kommentar. I ekspertpanelet satt:

Leif N. Olsen, administrerende direktør i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL)Harald Moen, sjef i Utrykningspolitiet (UP)Henning Sund, redaktør DinSide Motor

Bil 1: ”Jeg holder jo fartsgrensen”

Først er han en ensom svale der han ligger alene og koser seg i venstre fil. I et bedagelig tempo. Kanskje ikke så mye under fartsgrensen, men definitivt ikke over. Med et trylleslag er han forvandlet fra ensom svale til andemor med en rekke illsinte bilister på slep. Til tross for at han ser køen som er i ferd med å danne seg bak ham i speilet legger han seg ikke inn i høyre fil. ”For jeg holder jo fartsgrensen….” Hva ekspertpanelet mener kan du lese 11510">her

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer