Irriterende parkeringsfeil

Parkeringsplasser er et knapphetsgode, så når noen gjør feil blir folk sure.

INNESTENGT: Her er et av Trafikketaten i Oslo sine eksempler på grov feilparkering. Foto: Trafikketaten
INNESTENGT: Her er et av Trafikketaten i Oslo sine eksempler på grov feilparkering. Foto: Trafikketaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Biler som er parkert klint oppi din bil, biler som tar opp flere plasser, sperring av innkjørsel. Er du enig i at dette er det som irriterer mest når det gjelder parkering?

Er dette årets verste parkering?

Hver ettermiddag skjer det samme. Bilister på vei hjem fra jobb kjører runde på runde i nabolaget på jakt etter en ledig parkeringsplass. Det kan ta lang tid, og resultatet kan være at de må parkere en ganske god spasertur unna boligen sin.

Sånn er det å bo i byen og ikke ha egen parkering. Gateparkering skaper irritasjon ikke bare for bilisten som ikke finner plass, men for folk som bor i området. Og det er stort sett de samme tingene som irriterer.

Se skrekkeksempler på feilparkeringer her

  • Biler som tar opp unødig mye plass, og kaprer to parkeringsplasser.
  • Biler som limer seg oppi andre parkerte biler, så det blir vanskelig å komme seg ut.
  • Biler som står på fortauet.
  • Biler som sperrer innkjørseler.
Pass på, nå ryddes gatene for snø. Du må sjekke parkeringsskiltingen hvert døgn!

Sperrer for andre

En fersk britisk undersøkelse gjennomført av Webuyanycar.com viser at det er det siste som irriterer britene aller mest. 75 prosent irriterer seg når noen sperrer innkjørselen til eiendommen deres. Egentlig er det merkelig at ikke 100 prosent svarte ja på dette. Å ikke komme seg ut egen innkjørsel når man skal noe må da være ekstremt irriterende?

Videre svarte 70 prosent at de blir irriterte når andre parkerer så nærme at det blir en lirkeoperasjon å komme seg ut. Se forøvrig videoen i denne saken, der en mann setter verdensrekord i trang lukeparkering - han hadde bare 27 cm klaring.

64 prosent svarte at de blir sinte hvis noen stjeler en parkeringsplass rett foran nesa på dem.

52 prosent irriterer seg når bilister ikke klarer å parkere innenfor oppmerkingen. Det er selvsagt dumt, for det kan gjøre at det blir mindre plass til andre biler - man bruker opp mer parkeringsplass enn nødvendig.

Er det lov å dobbeltparkere?

34 prosent blir sure hvis noen parkerer på "deres" parkeringsplass rett utenfor huset. Her snakker vi altså om situasjoner der de ikke eier parkeringsplassen foran eiendommen, men pleier å bruke den. Når noen andre da plutselig tar den, blir de irriterte. Denne er vel mer i gråsonen, for ingen har hevd på gateparkeringsplasser.

Én av ti sperrer feilparkerte biler inne

Det er altså mye de britiske bilistene som ble spurt i undersøkelsen irriterte seg over. Og ganske mange gjorde også noe med det. 25 prosent sier de har sagt fra og kjeftet på bilister som parkerer feil. 35 prosent har lagt en lapp på frontruten der de gir klar beskjed. Og 11 prosent har gått til det skritt å sperre den feilparkerte bilen inne som en aldri så liten hevn.

Parkert feil? Så dyr kan parkeringsboten bli

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer