Irriterende uvane kan koste dyrt

Og nå får synderne en stadig voksende Facebook-gruppe på nakken.

BLINK: Manglende bruk av blinklys er til hinder for medtrafikanter, og slurver du, risikerer du også bot. Foto: Karoline Brubæk
BLINK: Manglende bruk av blinklys er til hinder for medtrafikanter, og slurver du, risikerer du også bot. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mer enn 12.000 facebook-brukere er enige om en ting: Flere må bruke blinklys. Tidligere i år skrev vi om norske bilisters uvaner, og i en undersøkelse gjort av Norstat, kåres Oslo-bilistene til de aller slappeste på blinklys-fronten.

Til tross for at bilister som unnlater å gi tegn i trafikken risikerer bot på 2.000 kroner, svarer mer enn seks av ti spurte hos Norstat at de har opplevd farlige situasjoner i trafikken på grunn av manglende bruk av blinklys. Motorførernes Avholdsforbund har også avholdt en spørreundersøkelse som viser at åtte av ti trafikanter har opplevd at andre har unnlatt å blinke seg ut av rundkjøringer.

Her sliter mange: Slik kjører du i rundkjøringen

Sprer seg på Facebook

Blant det store antallet av relativt uinteressante, uklare og egosentriske Facebook-aksjoner, trer det av og til frem mer fornuftige innslag. Gruppen Aksjon blinklys ◄ ═ ► som nå sprer seg i stor fart til de fleste facebook-vegger nær deg, har et klart uttalt og udiskutabelt fornuftig mål: Få flere til å gi tegn i trafikken.

Gruppen vokser i stor fart, og medlemmene deler tydeligvis irritasjonen over slapp tegnbruk i trafikken. Men gruppens grunnlegger foreslår gulrot fremfor pisk:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer