ISOFIX barnesetene endelig her

Selve ISOFIX-systemet ble presentert allerede i 1997, og flere bilprodusenter har begynt å sette ISOFIX-fester i bilene sine. På grunn av en møysommelig godkjenningsprosess har selve barnesetene latt vente på seg, men nå presenterer altså Volkswagen-gruppen de første setene på markedet her til lands.

ISOFIX barnesetene endelig her
Publisert

Disse spesielle setene har lenge latt vente på seg på grunn av den kostbare prosessen det er å utvikle og få godkjent disse setene. Hvert sete må godkjennes for hver enkelt bilmodell det skal brukes i, og da dette blir svært kostbart er det mange som avventer situasjonen til man får en mer generell godkjennelse for flere bilmodeller på setene.

Volkswagen har hele tiden vært sterkt med i utviklingen av dette systemet, og er altså nå de første som kan tilby et komplett ISOFIX-produkt, med fester i bilen OG barneseter. Du kan lese mer om ISOFIX og hvordan det fungerer i vår artikkel 3581">ISOFIX: Idiotsikker barnesikring. Her kan du også se en liste over de bilprodusentene som har ISOFIX-fester i sine modeller.

Passer fra 9-18 kilo

Volkswagen-gruppen har ISOFIX-fester i flere av sine produkter, og festene kommer som standard i: VW Lupo, Golf, Passat, Bora, New Beetle, nye Golf stv. og nye Polo; Audi A4 og A6; Seat Toledo og Alhambra; og Skoda Octavia. Nå kan du altså få kjøpt ISOFIX barneseter til Volkswagen, Audi og Skoda, og den norske importøren melder at setene til Seat også kommer snart. Setene som nå er til salgs, er godkjent etter europeisk E1 standard, og passer for barn mellom 9-18 kilo, noe som vil si for barn fra cirka 8 måneder til 4 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.