Isuzu tilbake

Det er en sterk pickup i den populære Hilux-klassen som har fått Suzuki-importøren til å velge å satse på japanske Isuzu.

Publisert
Sist oppdatert

Pickupen heter D-max, og ser vel så sprek ut som femkløveret den konkurrerer mot. Klassen er populær, og de mest populære som Toyota Hilux og Mitsubishi L200 selges i firesifret antall i Norge.

Nesten alle bilene i klassen er nye enten i år eller i fjor, og klassen preges av at bilene nå likner mer på SUVer enn på arbeidshester.

Stor diesel og automat

Det er det samme selskapet som står bak Suzuki-importen som også skal starte opp med Isuzu igjen i Norge. Markedssjef Morten Wettergren sier det i første omgang er pickupmodellen D-max som blir fokus, og at den vil bli tatt inn med den største dieselmotoren - en treliter som leverer 163 hestekrefter og 360 Nm med manuell girkasse.

Denne motoren kan leveres med automatgirkasse, dreiemomentet reduseres da til 333 Nm. Antall hestekrefter forblir det samme. Den manuelle girkassen er femtrinns, automatkassen er firetrinns.

To hytter

D-max vil bli markedsført med to eller fire dører, og todørsversjonen det er snakk om er den på bildene med god plass bak setene. For mange håndverkere har firedørs-pickuper vist seg praktisk fordi de da får mulighetene til å ha kostbart innelåst i kupeen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer