Ja, den er registrert for vei!

Du har kanskje lest om denne før - men et så uvanlig element i bilverdenen er verdt både en og to repriser...

Ja, den er registrert for vei!
Publisert
Sist oppdatert

Ja, det er mulig å kjøre sin bil til Le Mans, delta i 24-timers-løpet med den, og kjøre hjem igjen med den samme bilen. Dette kunststykket er mulig takket være den sveitsiske bilprodusenten Wysstec.

Baneracer og gatebil

Bilen er oppkalt etter Mirabeau-svingen på formel-1 banen i Monaco, der den også ble vist offentlig for første gang. Dette for å gjøre det klart at dette i første rekke er en racerbil som er designet og bygget for å oppfylle Le Mans' og FIAs (Det internasjonale bilsportforbundets) krav for deltagelse. Ifølge Wysstec er det noe i nærheten av en sensasjon at bilen også har fått godkjennelse for gatebruk.

Rask men ribbet

For å få bilen så rask som mulig for topp ytelser på bane er bilens interiør "optimalisert", for å bruke produsentens egne ord. Hvis kunden har ønsker om spesielt ekstrautstyr eller skinninteriør er det imidlertid bare å kontakte ingeniør-teamet. Rask er bilen blitt: 370 kilometer i timen loves hvis bane-layouten tillater det. Null til hundre kilometer i timen på under tre sekunder er ikke mindre imponerende.

Drøyt en kilo per hestekraft

I standardutgave veier bilen bare 812 kilo, i stor grad takket være utstrakt bruk av kevlar og karbonfiber både til chassis og karrosseri. Det er med andre ord ikke så mye masse å drasse på for hver av de over 700 hestekreftene den midtmonterte Koenigsegg-motoren yter. Dreiemomentet på "over" 850 newtonmeter gir fabelaktige vekt-til-dreiemoment-forhold på under en kilo per newtonmeter. Motoren har et slagvolum på 4,7 liter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer