Jaguar C-X75 på vei

Den er litt av et syn, og den er i tillegg litt av et teknologisk under.

Slik sto konseptbilen Jaguar C-X75 på Paris-utstillingen i 2010. Nå vet vi at bilen skal serieproduseres. Og det med en 1,6-litersmotor på 500 hester, to elektromotorer og firehjulsdrift... Foto: KNUT MOBERG
Slik sto konseptbilen Jaguar C-X75 på Paris-utstillingen i 2010. Nå vet vi at bilen skal serieproduseres. Og det med en 1,6-litersmotor på 500 hester, to elektromotorer og firehjulsdrift... Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå tror ikke vi at produksjonsbilen får navnet C-X75, selv om vi kan ta feil. Men våre kolleger i bilmagasinet EVO i Storbritannia har fått vite en hel del om bilen som skal produseres i en relativt begrenset serie, og som minimum vil koste 10.000.000 kroner hvis den skal registreres i Norge.

Den vil uansett være basert på den sensasjonelle bilen som ble vist i 2010 selv om det ser ut til at den oppsiktsvekkende turbinteknologien er blitt lagt på hyllen.

Skal i produksjon

Vi fikk anledning til å se bilen selv i Paris for snart to år siden. Da var den fortsatt en konseptbil, men det ble snart spekulert i at den kunne komme til å avstedkomme en produksjonsbil. Nå har vi ikke bare fått bekreftet at det er tilfellet, men også at den er under testing, og at drivlinjen er av en svært avansert type.

Jaguar i strupen på Porsche

Bilder av C-X75 fra Paris:

Tre motorer

Det dreier seg om en kombinasjon av en bensinmotor, som driver bakhjulene, og to "høy-ytelses"-elektromotorer, som tar seg av forhjulene. Slik blir det firehjulsdrift, mer krefter - og en viss vektbesparelse, noe også karosseriet i karbonfiber bidrar til. Bare i deformasjonssonene i strukturen er det benyttet aluminium.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer