Jaguar F-Pace - første SUV fra adelsmerket

Omsider slipper Jaguar det første offisielle bildet av sin nye SUV, som vi har ventet på en god stund.

SPORTS-CROSSOVER: Det er det Jaguar kaller den nye SUV-en, som har fått navnet F-Pace. F-en henspiller på bilens plattform, som den deler med F-Type. Foto: JAGUAR
SPORTS-CROSSOVER: Det er det Jaguar kaller den nye SUV-en, som har fått navnet F-Pace. F-en henspiller på bilens plattform, som den deler med F-Type. Foto: JAGUAR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jaguar kaller bilen en «performance crossover», og den skal avdukes for publikum på bilutstillingen i Frankfurt, som åpner midt i september. Jaguar presiserer at de vil feire sitt 80-årsjubileum med en spesiell avdukings-begivenhet i den anledning.

F-Pace er det tredje nye produktet fra Jaguar i 2015, noe som med all tydelighet viser at det britiske sports- og luksusbilmerket er inne i en eksepsjonelt produktiv periode. Vi har tidligere i år hatt anledning til å stifte bekjentskap med både BMW 3-serie-konkurrenten Jaguar XE, og mer nylig den helt nye XF, som opererer i klassen over.

Fra konsept...

Crossoveren er produksjonsutgaven av konseptbilen vi tidligere har omtalt - C-X17, og den er således basert på Jaguars aluminium-baserte lettvektsarkitektur, som alle nye biler fra selskapet. Den vil dermed også få et avansert hjuloppheng.

Jaguar-ledelsen sier den blir en sportsbil for familien. Dermed vil den konkurrere direkte med biler som Porsche Macan, BMW X3, Lexus NX og Audi Q5.

...til produksjon

Designsjef Ian Callum uttalte tidligere i år at Jaguar-Land Rover-konsernet så seg nødt til å sette bilen i produksjon etter den overveldende responsen konseptbilen fikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer