Jaguar F-Pace er offisiell

Nå skal kattemerket kapre SUV-kunder fra Audi, BMW og Mercedes.

AGRESSIV: Jaguar har sagt de skal tilbake til sine racingrøtter, og F-Type var første modell i den retning. F-Pace blir en femseters crossover tydelig inspirert av sportsbilen F-Type. Foto: JAGUAR
AGRESSIV: Jaguar har sagt de skal tilbake til sine racingrøtter, og F-Type var første modell i den retning. F-Pace blir en femseters crossover tydelig inspirert av sportsbilen F-Type. Foto: JAGUAR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært kjent at Jaguar har hatt planer om å lage en SUV, men mange har lurt på hva slags bil det blir etter at de viste konseptet C-X17.

Nå er det klart at bilen får navnet F-Pace, og den kommer på markedet allerede neste år.

Jaguar-ledelsen sier den blir en sportsbil for familien. Dermed vil den konkurrere direkte med biler som Porsche Macan, BMW X3, Lexus NX og Audi Q5.

Designsjef Ian Callum uttaler at de så seg nødt til å realisere bilen etter den overveldende responsen konseptbilen fikk.

Les mer: Den beste folke-SUV-en

REVOLUSJONERENDE: Aldri før har Jaguar laget noe lignende SUV/Crossoveren de nå vil komme med. Foto: JAGUAR
REVOLUSJONERENDE: Aldri før har Jaguar laget noe lignende SUV/Crossoveren de nå vil komme med. Foto: JAGUAR Vis mer


Ta fra Land Rover og Range Rover

Ettersom det indiske Tata-konsernet, som eier Jaguar, også eier Land Rover, har nok filosofien lenge vært at Land Rover og Range Rover skal ta seg av SUV-kundene.

Men verden er stadig i utvikling, og nå ser det ut til at de har funnet ut at det er et marked stort nok for begge produsentene.

Range Rover sitter heller ikke stille: Dette trodde vi aldri de ville gjøre

Crossover - ikke SUV

Jaguar vegrer seg riktignok for å kalle bilen en SUV. I stedet forteller de ubeskjedent om den som en høyytelses femseters performance crossover. Altså en mellomting mellom SUV og stasjonsvogn.

Dermed bredder JLR (Jaguar-Land Rover) porteføljen, fremfor å kjøre bilene i samme spor.

Vi tror derfor at Jaguaren vil ligge i samme sjiktet som kommende Maserati Levante.

KONSEPTET: Omtrent slik vil den bli. Her er konseptet vist på bilutstillingen i Frankfurt i 2013. Foto: NEWSPRESS
KONSEPTET: Omtrent slik vil den bli. Her er konseptet vist på bilutstillingen i Frankfurt i 2013. Foto: NEWSPRESS Vis mer


Har ikke glemt F-Type


Jaguar sier det satses på overlegenhet innen stil, ytelse og praktiske funksjoner. F-Pace er inspirert av sportsbilen F-Type, noe designen også viser, og vil derfor bli både klasseledende på romslighet og luksuriøsitet, i tillegg til sportslighet.

Crossoveren skal, som alle nye biler fra selskapet, bygges i aluminiumsstruktur og få avansert hjuloppheng. Det ventes at den leveres med ulike typer diesel- og bensinmotorer.

Den får også et nytt, såkalt intelligent firehjulstrekksystem, kalt All-Surface Progress Control Technology.

Det flytter krefter mellom for- og bakhjul kontinuerlig og tilpasser seg føre og underlag. Det vinnes ingen priser for å gjette at dette er nær identisk med det vi får se i nye Land Rover Discovery, som kommer senere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer