Jaguar F-Pace er offisiell

Nå skal kattemerket kapre SUV-kunder fra Audi, BMW og Mercedes.

AGRESSIV: Jaguar har sagt de skal tilbake til sine racingrøtter, og F-Type var første modell i den retning. F-Pace blir en femseters crossover tydelig inspirert av sportsbilen F-Type. Foto: JAGUAR
AGRESSIV: Jaguar har sagt de skal tilbake til sine racingrøtter, og F-Type var første modell i den retning. F-Pace blir en femseters crossover tydelig inspirert av sportsbilen F-Type. Foto: JAGUAR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært kjent at Jaguar har hatt planer om å lage en SUV, men mange har lurt på hva slags bil det blir etter at de viste konseptet C-X17.

Nå er det klart at bilen får navnet F-Pace, og den kommer på markedet allerede neste år.

Jaguar-ledelsen sier den blir en sportsbil for familien. Dermed vil den konkurrere direkte med biler som Porsche Macan, BMW X3, Lexus NX og Audi Q5.

Designsjef Ian Callum uttaler at de så seg nødt til å realisere bilen etter den overveldende responsen konseptbilen fikk.

Les mer: Den beste folke-SUV-en

Ta fra Land Rover og Range Rover

Ettersom det indiske Tata-konsernet, som eier Jaguar, også eier Land Rover, har nok filosofien lenge vært at Land Rover og Range Rover skal ta seg av SUV-kundene.

Men verden er stadig i utvikling, og nå ser det ut til at de har funnet ut at det er et marked stort nok for begge produsentene.

Range Rover sitter heller ikke stille: Dette trodde vi aldri de ville gjøre

Crossover - ikke SUV

Jaguar vegrer seg riktignok for å kalle bilen en SUV. I stedet forteller de ubeskjedent om den som en høyytelses femseters performance crossover. Altså en mellomting mellom SUV og stasjonsvogn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer