Jaguar F-Type nærmer seg

Vises for første gang på bilutstillingen i Paris i september.

Jaguar F-Type, her i form av en kamuflert R-versjon. Foto: Automedia
Jaguar F-Type, her i form av en kamuflert R-versjon. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jaguar jakter etter større bredde i kundegruppen, og skal derfor lage flere modeller som det er mulig å selge i større antall. I kulissene har det lenge vært snakk om Jaguar F-Type, og på bilutstillingen i Paris i september blir bilen å se for første gang.

En forgjenger

F-Type er et produkt av konseptbilen C-X16, som til nå bare er vist frem på bilutstillinger, første gang i Frankfurt i september 2011. Det er verdt å merke seg at konseptbilen er vist som en coupé, mens det nå er bilder av kabrioletversjonen av F-Type som er kommet oss i hende. Når bilen for første gang skal vises som produksjonsklar versjon kan det like gjerne bli som begge deler.

Se bilder av F-Type:

Konseptbilen Jaguar C-X16

Sikter mot 911

F-Type er en bil som sikter seg rett inn i samme markedet som Porsche 911. Da sier det seg også selv at bilen må finnes både med og uten tak. Sistnevnte skal like gjerne konkurrere med biler som Mercedes-Benz SLK, og dens like. Av motoriseringer ble vi en smule lurt da C-X16 ble vist, for da fablet Jaguar med visjoner om en hybrid, og andre løsninger som ville gitt drømmepriser på den frekke bilen i Norge. Nå er bilen snart en realitet, og sannheten blir at minste utgave får en 3-liters V6 på 340 hk, i tillegg til at det kommer en oppskremt versjon av samme 3-liter på 380 hester. Største og sterkeste utgave blir en 5-liters V8 som skal yte et sted rundt 450 hk. Maskinene har blant annet kompressorer for å hjelpe maskinene å trekke luft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer