Kåret i dag på bilutstillingen i Genève

Jaguar I-Pace ble årets bil i Europa 2019!

Etter å ha blitt Årets Bil i Norge, er den britiske elbilen også nå årets bil i Europa.

FIKK DET SOM HAN VILLE: Her poserer vårt jurymedlem i Car of the Year in Europe, Rune Korsvoll, med vinnerenj Jaguar I-Pace, etter tidenes tetteste oppgjør mellom seierherren og nummer to - «tilbake til røttene»-sportsbilen Alpine A110. Foto: Jamieson Pothecary
FIKK DET SOM HAN VILLE: Her poserer vårt jurymedlem i Car of the Year in Europe, Rune Korsvoll, med vinnerenj Jaguar I-Pace, etter tidenes tetteste oppgjør mellom seierherren og nummer to - «tilbake til røttene»-sportsbilen Alpine A110. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Car of the Year (COTY) i Europa er blitt kåret siden 1964 og i år er ikke noe unntak. Nå gjaldt det å velge den endelige vinneren av de syv som var kommet til finalen.

60 jurymedlemmer fra 23 forskjellige land har nå sagt sitt. Fra en lang liste på 50 bilmodeller jobbet juryen seg ned til finalepuljen med de syv finalistene. De syv var:

  • Peugeot 508
  • Ford Focus
  • Kia Ceed
  • Alpine A110
  • Citroën C5 Aircross
  • Jaguar I-Pace
  • Mercedes-Benz A-klasse

Finalen er avholdt, og denne gangen var det altså Jaguar I-Pace som ble vinneren av Car of The Year 2019 – eller Årets Bil i Europa 2019.

Da stemmegivningen var over, sto både Jaguaren og den franske sportsbilen som vinnere med 250 poeng hver. Men statuttene til COTY tillater ikke delt seier, så det ble foretatt en telling av antallet jurymedlemmer som hadde avggitt stemme til hver av de to bilene, uavhengig av poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer