Jaguar i strupen på Porsche med C-X16

Jaguar viser sin første kompakte sportsbil siden etterkrigstiden - og den vekker oppsikt.

Jaguar C-X16: Dette er Jaguars design overført til neste generasjon, ifølge designsjef Ian Callum. Foto: Jaguar
Jaguar C-X16: Dette er Jaguars design overført til neste generasjon, ifølge designsjef Ian Callum. Foto: Jaguar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

C-X16 er det svært lite poetiske navnet Jaguar har gitt sin nye baby. Det dreier seg om en kompakt, toseters sportskupé i god, gammel Jaguar-tradisjon. Man må faktisknesten 60 år tilbake i tid for å finne en mindre sportsbil fra merket med kattedyr-emblemet; den gang het modellen i denne kategorien XK120.

Kompakt

Dimensjonene er altså kompakte; bilen er 444,5 centimeter lang. Bredden er tydeligvis oppgitt inklusive ytterspeilene - 204,5 centimeter blir det. Bilen er, som seg hør og bør en Jaguar-sportskupé, sammenkrøpet og lav - rett under 130 centimeter i høyden. Ian Callum har ansvaret for designen og hevder at formspråket er en overføring av den beundrede Jaguar-stilen til neste generasjon modeller fra merket.

Den nye Jaguaren har et chassis i aluminium. Den har også et hybrid drivverk, i takt med tiden. CO2-utslipp blir det jo bare viktigere og viktigere for bilprodusentene å holde under kontroll. Så oppgis de da ikke heller til mer enn 165 gram per kilometer.

Se videoen her:

Les også: Sensasjonell Jaguar skal produseres.

Kjapp hybrid

Ytelsene er det imidlertid ikke nåe å utsette på; akselerasjonen fra 0 til 100 skal ikke ta mer enn 4,4 sekunder. Dette takket være en bensinmotor med V6-konfigurasjon og et slagvolum på tre liter, supplert av en elmotor som Jaguar presiserer er integrert i åttetrinns-girkassen. V6-motoren produserer 380 hestekrefter og et dreiemoment på 450 newtonmeter. Elmotoren kan bidra med ytterligere 95 hestekrefter og 235 newtonmeter, og hjelper dermed til for å oppnå de gode ytelsene, men også det relativt lave forbruket. Bilen skal kunne kjøres på kun strøm i hastigheter opp til 80 km/t, noe som selvsagt er nyttig for lokalmiljøet i urbane strøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer