Jaguar med virtuell frontrute

Jaguar har lansert et konsept hvor de ønsker å innføre virtuelle frontruter i bilene.

DEN VIRTUELLE VIRKELIGHET: Jaguar har planlegger å lage en virtuell frontrute, som både vil komme til nytte på bane og til hverdagsbruk. Foto: JAGUAR
DEN VIRTUELLE VIRKELIGHET: Jaguar har planlegger å lage en virtuell frontrute, som både vil komme til nytte på bane og til hverdagsbruk. Foto: JAGUAR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jaguar og Land Rover jobber nå med å utvikle et virtuelt frontrute-system. Om vi forstår det rett, kan det bety at man kan late som man er med i Gran Turismo på ordentlig.

Tidligere har Land Rover lansert noe de kaller "usynlig panser".

Les også vår test av Jaguar F-type

Både for vei og bane

Jaguar ønsker naturlig nok å fremme de praktiske sikkerhetsrelaterte aspektene ved en virtuell frontrute. Man vil blant annet kunne få varsel om farer via høyoppløselige bilder og objekter, få informasjon om hastighet, samt tilgang på navigasjon og kart.

Alt på en og samme skjerm, noe som betyr at man ikke trenger å ta øynene av veien.

Likevel er det de som skal kjøre på bane som antakelig vil få mest ut av teknologien.I frontruten vil man få opp virtuelle linjer for best mulig sving og bremsestøtte inn i hver sving. I tillegg vil det etter første runde komme en "ghost car" av din forrige runde, slik at du kan kjøre om kapp med den og forbedre rundetiden.

Det vil også være tilgang på et treningsprogram hvor det kommer opp virtuelle kjegler du kan manøvrere deg gjennom. Se video her:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer