Jaguar: Nå også med stasjonsvogn

Jaguar (les Ford) har åpenbart bestemt seg for å bli tilgjengelig for så mange som mulig. Nå kommer stasjonsvognutgaven av X-type.

Publisert
Sist oppdatert

I 2001 kom Jaguar X-type, som var en oppsiktsvekkende nyhet. Ikke bare var den uvanlig billig, i hvert fall med tanke på den store katten som pryder grillen. Den var også firehjulsdrevet, noe som ikke akkurat er typisk Jaguar.

Så, for noen uker siden, avslørte Jaguar at X-type i løpet av høsten vil bli tilgjengelig med dieselmotor, noe som for Jaguar-menigheten må ha vært et minst like stort sjokk som selve bilen.

Våren 2004

Nå slipper altså Jaguar enda en oppsiktsvekkende nyhet; X-type stasjonsvogn er en realitet. Den nye stasjonsvognen lanseres allerede våren 2004 og vil gjøre Jaguar aktuell for enda flere.

Om Audi, BMW og Mercedes-Benz har grunn til å skjelve i buksene er for tidlig å si. Men at stasjonsvognutgaven av X-type, ikke minst dieselversjonen, vil bli en konkurrent tyskerne må ta hensyn til, er ganske sikkert. Prisene er foreløpig ikke klare, men det er ikke umulig at X-type 2.0 d stasjonsvogn kan havne under 400.000 kroner.

Volvo V40?

Og utseendet? Fronten er den samme som vi kjenner fra sedanen. Bakparten, derimot, trekker våre tanker mot Volvo V40, noe som ikke er ment som et kompliment. Vi vil imidlertid vente til vi får se et "levende" eksemplar av bilen før vi uttaler oss altfor sterkt om hvorvidt vi mener Jaguar har lyktes eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer