Jaguar og Land Rover tilbake i Bond

På lik linje med Aston Martin vil Jaguar levere en konseptbil C-X75, mens Land Rover vil bidra med Range Rover Sport SVR og Defender Big Foot.

TAR OPP KAMPEN: Jaguar C-X75 skal ta opp kampen med James Bonds spesiallagde Aston Martin i den nye Bond-filmen som kommer i november.  Foto: JAGUAR
TAR OPP KAMPEN: Jaguar C-X75 skal ta opp kampen med James Bonds spesiallagde Aston Martin i den nye Bond-filmen som kommer i november. Foto: JAGUAR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember i fjor ble det klart at James Bond skal kjøre en spesiallaget Aston Martin DB10 i den nye filmen "Spectre", som kommer på kino i november i år. Bilen vil bli laget i kun ti eksemplarer, hvorav alle vil bli brukt i filmen.

Spesialutgave

I tillegg til den vakre Aston Martin som skal kjøres av Mr. Bond i filmen, vil Jaguar og Land Rover bidra med tre spesialversjoner.

Heftig konsept

Selv om Aston Martin DB10 er vakker bil, er det vanskelig å overse Jaguars tilskudd til filmen. C-X75 er en konseptbil som opprinnelig ble laget for Paris Auto Show i 2010.

Den ble bygget av Jaguar i samarbeid med Williams Advanced Engineering i Oxfordshire i Endland, som i lang tid har vært en ledende aktør i Formel 1-sirkuset.

Bilen er både vakker og imponerende. Den er basert på fasongen til wn 1966 XJ13 Le Mans-prototype. Konseptbilen er ladbar hybrid, med en el-motor på hvert hjul som tilsammen utgjør 780 hester og gir bilen firehjulstrekk.

Men C-X75 har også to små gassturbiner som generer en effekt på 140 kilowatt, noe som tilsvarer 188 hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer