Jaguar snart med ny råtass

Jaguar jobber med en skikkelig kraftutgave av nye XF.

Publisert
Sist oppdatert

XF var et langt steg frem i forhold til forgjengeren S-type. Det merkes på mange området, også når det gjelder kjøreegenskaper. Vi likte XF rimelig godt da vi prøvekjørt den både med dieselmotor og bensindrevet V8er tidligere i sommer.

Les hele prøvekjøringen av nye XF her.

416 hester ikke nok

Den hittil heftigste motoren i XF er en kompressorladet 4,2-liter med 416 hestekrefter og mektige 560 newtonmeter. For få år tilbake hadde dette vært mer enn nok i en sportslig toppmodell som kunne konkurrert mot de heftigste variantene fra Audi, BMW og Mercedes-Benz.

Audi med mest effekt

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Men nå har denne klassen, som preges av deltakere med tilnavn som AMG, M og RS, kommet opp i godt over 500 hestekrefter. Audi leder effektkappløpet med sin RS6 med hele 580 hestekrefter.

Vil trolig ikke lede

Det betyr at Jaguar må følge med, men vi tviler på at de kommer til å forsøke å matche Audi på rene effekttall. Jaguar er ikke det merket som virker å bry seg mest om hvem som leder dette kappløpet.

Rundt 500 hester

Men et sted rundt 500 hester er kommende XFR, som vi regner med blir navnet, i det minste nødt til å få for å bli tatt seriøst i dette segmentet. Spørsmålet er om man vil bruke den 4,2 liter store kompressormotoren som altså allerede sitter i XF og ikke minst både i XKR og XJR.

Ny motor?

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Men denne motoren yter i dag maksimalt 420 hester. Dessuten er den en rimelig gammel konstruksjon. Det har ledet mange til å tro at man i stedet vil satse på en større V8er med rundt 5,0-liters slagvolum som muligens vil klare seg uten overladning. Vi skal ikke si for sikkert hva Jaguar vil velge, men mener i alle fall at det hadde vært på tide med en ny høyytelsesmotor fra denne kanten.

For å matche motoreffekten, vil man uansett oppgradere både bremser, styring og understell. Dette vil gi bilen en sportsligere karakter enn en standard XF.

Jaguar XFR er ventet introdusert en gang i løpet av 2009, trolig i løpet av første halvdel.

Store spionbilder av Jaguar XF finner du her.

Her finner du mer Jaguar-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer