Jaguar svelger stoltheten

Europeiske bilkjøpere vil ha diesel-biler. Det forstår også Jaguar, som nå setter dieselmotor i X-type.

Publisert
Sist oppdatert

For få år siden kunne vi inngått veddemål om at Jaguar aldri ville kommme til å lansere en bil med dieselmotor. Det var nettopp den behagelige gangen og det lave støynivået som gjorde at Jaguar var blant verdens mest behagelige biler.

Men nå er tidene forandret. Salget av dieselbiler har eksplodert i Europa, og nå har også den britiske bilprodusenten bestemt seg for å følge med i utviklingen. Fra september vil Jaguar X-type bli produsert med dieselmotor: Jaguar X-type 2,0 d.

Mondeo-motor

Dieselmotoren skal Jaguar få fra sin eier Ford. Den rommer 1998 kubikkcentimeter og har fire sylindre. Ytelsene ligger på 130 hestekrefter og 330 newtonmeter ved 1800 omdreininger. Lyder det kjent? Motoren er den samme som sitter i Ford Mondeo 2,0 Tdci, en motor vi i DinSide har skrytt av ved flere anledninger.

Jaguar-ingeniørene har likevel gjort noen modifikasjoner på motoren for å tilpasse den til britenes komfort-krav. Bruken av ny teknologi skal ha gitt den mindre vibrasjon og bedre lyd. I følge bilprodusenten selv er den modifiserte dieselmotoren like lydsvak som en god bensinmotor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer