Jaguar svelger stoltheten

Europeiske bilkjøpere vil ha diesel-biler. Det forstår også Jaguar, som nå setter dieselmotor i X-type.

Publisert
Sist oppdatert
Jaguar svelger stoltheten

Jaguar svelger stoltheten

  1. Store bilder


For få år siden kunne vi inngått veddemål om at Jaguar aldri ville kommme til å lansere en bil med dieselmotor. Det var nettopp den behagelige gangen og det lave støynivået som gjorde at Jaguar var blant verdens mest behagelige biler.

Men nå er tidene forandret. Salget av dieselbiler har eksplodert i Europa, og nå har også den britiske bilprodusenten bestemt seg for å følge med i utviklingen. Fra september vil Jaguar X-type bli produsert med dieselmotor: Jaguar X-type 2,0 d.

Mondeo-motor

Dieselmotoren skal Jaguar få fra sin eier Ford. Den rommer 1998 kubikkcentimeter og har fire sylindre. Ytelsene ligger på 130 hestekrefter og 330 newtonmeter ved 1800 omdreininger. Lyder det kjent? Motoren er den samme som sitter i Ford Mondeo 2,0 Tdci, en motor vi i DinSide har skrytt av ved flere anledninger.

Jaguar-ingeniørene har likevel gjort noen modifikasjoner på motoren for å tilpasse den til britenes komfort-krav. Bruken av ny teknologi skal ha gitt den mindre vibrasjon og bedre lyd. I følge bilprodusenten selv er den modifiserte dieselmotoren like lydsvak som en god bensinmotor.

Norgespremiære i oktober

Dieselmotoren vil ha det laveste forbruket som noen gang er registrert hos Jaguar: 0,56 liter per mil. Toppfarten ligger på 201 kilometer i timen, og 0-100 går unna på 9,9 sekunder.

Den norske Jaguar-importøren opplyser til DinSide at bilen vil komme til Norge i løpet av oktober. Prisene er foreløpig ikke klare.

Store bilder av Jaguar X-type finner du her.

Her finner du mer Jaguar-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer