Jaguar X-Type (2004)

Har du lyst på en stasjonsvogn ikke alle andre har, bør du ta en titt på denne. En lekker familiebil utenom det vanlige – og best av alt: Nå går de til lavpris!

Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Det er ikke fritt for at anglofile lorder og likesinnede satte formiddagsteen i halsen og mistet monokkelen, da nyheten om at Jaguar skulle produsere en liten modell basert på Ford Mondeo ble brakt til torgs. Ford som eiere så sitt snitt til å skvise ut litt mer penger av fabrikken, som langt fra hadde vært deres mest innbringende investering. Dermed fikk vi X-Type i 2001.

Firehjulstrekk, V6-motorer på 2,5 og 3 liter var oppskriften for å tekkes de som ville ha en litt rimeligere, mindre Jaguar – et alternativ til Mercedes C-klasse og BMW 3-serie. Etter hvert ble den tilgjengelig med forhjulstrekk, dieselmotor og i 2004 kom stasjonsvognutgaven Estate. En til da ytterst sjelden kombinasjon i Jaguar-familien.Størrelsen og bagasjerommet var mindre enn hos Mondeo, så en kan spørre seg hvor mange likheter det var mellom de to bilene. Menigmann så det enklest på likheter i interiøret.

2-liters dieselmotor på 130 hk og en nyere 2,2-liter diesel på 155 hk er lettest omsettelig. Prisnivået er derimot hyggeligst på vår 2,1-liters V6-bensin på 156 hk. Den avgir 196 Nm ved 4100 o/min. Toppfarten er 207 km/t og 0–100 km/t skjer på 9,7 sekunder. Forrige generasjon Mondeo hadde, som dagens generasjon, ry på seg for å være en riktig kjøremaskin. Komfortabel, presis og kjøreglad. Dessverre er ikke X-Type i nærheten på alle disse områdene. Faktisk er det lite ved selve kjøreopplevelsen som sier noe som helst at dette er en helt spesiell bil. Men selv med over 100 000 km bak seg, er det lite med ulyder, og V6-motoren gir et herlig lydbilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer