Jaguar XKR-S - en åpen drøm

LOS ANGELES (DinSide Motor): Denne er en av de store stjernene på Los Angeles Auto Show.

Jaguar XKR-S er XK-flaggskipet. Nå er serien komplett med kupé og kabriolet-versjoner. Foto: Jaguar
Jaguar XKR-S er XK-flaggskipet. Nå er serien komplett med kupé og kabriolet-versjoner. Foto: Jaguar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jaguar ble, i likhet med Land Rover, solgt til indiske Tata for tre år siden. Heldigvis har de siste årenes dynamiske utvikling fortsatt, med spenstige konsepter og stadig kraftigere versjoner av sportsbilrekken XK, som erstattet XK8 i 2006.

Vår første test av Jaguar XK kan du lese her.

S etter R

Ganske fort tilkom en XKR-utgave og i 2009 fikk modellen en lett ansiktsløftning og større og sterkere motorer - en 5.0-utgave kompletterte 4.2-versjonen som hadde eksistert siden lansering. En såkalt "Special Edition" eller spesialmodell ble kalt XKR-S i 2008, men det var først på bilutstillingen i Genève i vår XKR-S ble introdusert som egen modell, da som kupé.

Solskinnsbil

I Los Angeles har nå Jaguar vist frem den åpene versjonen, etter vår mening en av de herligste kabriolet-ene på markedet. Ikke overraskende har den fått navnet XKR-S Convertible. Valget av bilutstilling for avdukingen er nok ikke tilfeldig - det er utvilsomt en bil som passer godt i solfylte California.

Våre bilder fra utstillingen:

550 hester

XKR-S er flaggskipet i XK-serien, som for øvrig nå fremstår som komplett i og med at både XK, XKR og XKR-S forefinnes i både kupé- og kabriolet-versjoner. Hva er det så som gjør den spesiell? Jo, V8-motoren (AJ-V8 helt i aluminium og med direkte bensininnsprøytning)har selvsagt mer krefter, nærmere bestemt 550 hestekrefter, mot XKRs 510. Dreiemomentet er solide 680 newtonmeter, 55 flere enn i XKR. Kompressoren er oppgradert og er utstyrt med dobbel ladeluftkjøler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer