James Bonds nye Aston nå på veien

Den klassiske Aston Martin DBS som ble produsert fra 1967 til 1972 får nå en etterfølger takket være siste generasjon James Bond. Fra partner Automedia har vi fått disse bildene.

Publisert
Sist oppdatert

Aston Martins image er noe helt for seg selv. Det har alltid vært eksklusivt, men James Bond gjorde det i tillegg alment kjent i 1964 uten at det avstedkom noen storstilt serieproduksjon.

Eksklusiv - ikke uoppnåelig

Dermed fremstår en Aston Martin som så og si like sterk imagemessig som Ferrari men mer eksklusiv. I hvertfall inntil relativt nylig. DB7 fra 1993 bidro til å gjøre Aston mer "ordinær" og DB9 har fulgt opp. Salgssuksessen har gjort det mulig å overleve i det 21 århundrets marked. Men eksklusiviteten må ivaretas.

Pleie røttene

Derfor en ny James Bond-bil samt en bil som kun skal selges til 300 kunder - salgstall som tilsvarer Astons posisjon fra før Ford og DB7-æraen. (DB7 har vært den hittil mest solgte Aston Martin med over 7.000 solgte eksemplarer). Selve DBS-modellen som skal figurere i filmen vil være spesiell for lerretet, men en gateversjon skal altså produseres i begrenset antall og det er den vi ser her, knipset under høyhastighetskjøring på Nürburgring.

DBRS9?

På bilens sider og bakstuss står tydelig å lese den noe voldsomme betegnelsen DBRS9. Vi minner om at racing-versjonen fra Aston heter DBR9, men dette er åpenbart en videreutviklet DB9 med blant annet senket karosseri, bredere sporvidde og mer aggressiv front med kraftige luftinntak. I følge ryktene skal den tolvsylindrede motoren ha fått en effektøkning på minst 50 hestekrefter, altså totalt over 500 hester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer