Ukens Veteran: Lotus Esprit

James Bonds Porsche-killer

Var du barn på 70-tallet? Da liker du garantert den britiske sportsbilen som Roger Moore kjørte rundt med da han spilte hemmelig agent: Lotus Esprit!

PORSCHE-KILLER: Esprit Turbo var et mektig våpen i sin tid, og selv de største Ferrarier og Porscher måtte passe seg for Lotusen. Foto: Lord Arnstein Landsem
PORSCHE-KILLER: Esprit Turbo var et mektig våpen i sin tid, og selv de største Ferrarier og Porscher måtte passe seg for Lotusen. Foto: Lord Arnstein Landsem Vis mer
Publisert

Undertegnede var vel tolv år gammel. Uten å ha VHS-spiller selv, var gleden stor over å besøke et søskenbarn som hadde denne fantastiske nyskapningen. Nå skulle vi se James Bond for første gang, «For your eyes only».

Filmen gikk inn i videospilleren, og der åpenbarte det seg fantastisk action, en sofistikert agent og en aldeles smellvakker hvit Lotus Esprit Turbo - som dessverre ble blåst i fillebiter.

Det var imidlertid starten på en forelskelse, men samtidig en drøm som aldri har gått i oppfyllelse ...

Til for å brukes

En som imidlertid har realisert drømmen - og vel så det - er Carl Bernhard Beck fra Oslo. Han eier en nydelig Lotus Esprit Turbo HCi fra 1987.

- Dette er min fjerde Esprit. Den første kjøpte jeg i 1984, en hvit S3, og etter det har det blitt tre turboer. De to første bilene hadde jeg som rene bruksbiler i ti år. Om sommeren hadde jeg ingen annen bil enn disse Espritene. Det er vel ikke så mange som har kjørt mer enn det. Jeg har vært Frankrike rundt, Spania rundt, Italia rundt og Vestlandet rundt. Det er vel ikke så mange som har kjørt mer enn det, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer